Acasă » Știri » Cioaca a sters urmele! A dat cu glet si vopsea peste sangele sotiei! Vezi toate locurile unde anchetatorii au gasit pete suspecte

Cioaca a sters urmele! A dat cu glet si vopsea peste sangele sotiei! Vezi toate locurile unde anchetatorii au gasit pete suspecte

De: Cancan 03/12/2012 | 23:00
Cioaca a sters urmele! A dat cu glet si vopsea peste sangele sotiei! Vezi toate locurile unde anchetatorii au gasit pete suspecte

Procurorii au incercat pentru a doua oara sa-l aresteze pe Cristian Cioaca, dar judecatorii nu au fost de acord. Acuzatiile au fost formulate in trei etape: decesul Elodiei, probe directe si indirecte, pericolul social.

 

Anchetatorii sustin ca politistul Cristian Cioaca si-a ucis sotia cu cruzime, in fata copilului, si a scapat de cadavru dupa un plan bine stabilit. Stiind metodele de cercetare, Cioaca ar fi incercat sa scape de probele incriminatorii. Nu a recunoscut fapta, a indus in eroare anchetatorii, s-a descotorosit de haine si bunuri, a sters petele de sange din casa. Pare sa fie planul unei crime perfecte, cu care anchetatorii nu sunt de acord. Doar ei mai cred ca adevarul se va afla mai devreme sau mai tarziu.

Elodia Ghinescu a fost declarata moarta
Elodia Ghinescu a fost declarata moarta

„La scurt timp dupa sosirea la domiciliu, in cadrul unui conflict grefat pe starea de tensiune dintre cei doi soti, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri. Cantitatea de sange gasita la fata locului, precum si distributia dinamica a stropilor de sange, indica o actiune de violenta extrema, urmata probabil de sugrumarea sau sufocarea victimei, si exclud un scenariu de agresiune domestica de intensitate mica sau medie cu un final tragic neurmarit sau neacceptat de autor. Inculpatul era imbracat in uniforma de politist, avand in vedere faptul ca era programat sa fie de serviciu pe timpul noptii si realizase in ultimul moment un schimb de tura cu colegul sau. In momentul comiterii faptei in locuinta comuna a celor doi soti se afla si copilul acestora in varsta de doi ani. Dupa uciderea victimei, inculpatul a tranşat cadavrul pentru a facilita ascunderea lui si evitarea tragerii la raspundere penala. Ascunderea sau distrugerea fragmentelor umane ii lipseste in prezent pe apropiatii victimei de posibilitatea de a o comemora prin pastrarea unui moment de reculegere la locul de inhumare si asezarea unei lumanari la mormantul acesteia. Acest obicei, adanc inradăcinat in cultura societatii noastre, transforma aceasta imprejurare de fapt intr-un pericol concret pentru ordinea publica, raportat la reactia de consternare a opiniei publice”, se arata in referatul procurorilor.

In ceea ce priveste faptul ca victima Elodia Ghinescu este decedata, se face trimitere la sentinta pronuntata de Judecatoria Brasov prin care s-a hotarat declarararea judecatoreasca a mortii acesteia. Aceasta hotarare, chiar daca nu intruneste conditiile pentru a fi considerata o chestiune prealabil in procesul penal, cu autoritate de lucru judecat în fata instantei penale, instituie prezumtia ca victima este decedata.

„Pe baza hotararii judecatoresti a fost emis certificatul de deces. Contactele intre victima si familia sa au fost intrerupte brusc si definitiv, în noaptea de 29/30 august 2007 iar inculpatul a afirmat in mod tendetios ca aceasta ar fi putut sa mearga la domiciliul acestora cu ocazia disparitiei. Prezenta Elodiei nu a fost semnalata cu toate ca a fost data in urmarire internationala, fiind cautata timp de 5 ani de reteaua Interpol, care cuprinde fortele de poliţie din 190 de state. Un alt indiciu este lipsa oricarei accesari a conturilor bancare ale victimei, de la data disparitiei pana în prezent, motiv pentru care este exclusa o plecare voluntara a victimei care in astfel de conditii nu si-a asigurat posibilitatea de subzistenta”.

In acest sens, anchetatorii subliniaza ca actul de identitate al victimei a fost gasit la domiciliul acesteia, conturile bancare nu au fost accesate, sustinerea inculpatului potrivit careia victima ar fi plecat cu bijuteriile si cu banii este infirmata de gasirea sumei de 1.800 lei într-una din posetele victimei la domiciliu, si de identificarea in octombrie 2007, intr-o rapa situata la 4,6 Km de Poiana Brasov, a saculetului în care victima isi tinea bijuteriile din aur, alaturi de mai multe obiecte pe care a fost identificat sangele acesteia.

Procurorii fac referire directa la probele indubitabile gasite pe parcursul anchetei conform carora Cristian Cioaca si-a ucis propria sotie.

S-a identificat sangele Elodiei pe usa de acces in dormitorul matrimonial (9 urme), pe tocul de lemn al usii dormitorului (o urmă), pe masina de spalat din baia aferenta dormitorului (o urmă), pe gresia si faianta din baia aferenta dormitorului (6 urme), alte sapte urme din sangele victimei erau pe partea interioara a usii dormitorului matrimonial si pe o sticla de parfum aflata pe noptiera în dormitor. Sangele Elodiei a mai fost gasit sub lada de lemn situata pe holul apartamentului in apropierea usii de acces în dormitorul matrimonial.

Conform serviciului criminalistic, urmele contin sange diluat si impuritati si au fost in mod cert create in urma spalarii/stergerii gresiei din hol, surplusul din lichidul de spalare impreuna cu substanta spalata migrand sub cufar în zonele marginale.

Urme de sange au mai fost gasite si pe mocheta din portbagajul autoturismului (2 urme), urme create cel mai probabil cu ocazia transportarii fragmentelor de cadavru, pe tocul pistolului inculpatului, identificat in torpedoul autoturismului, pe capacul cotierei fata a autoturismului si pe suportul cotierei fata a autoturismului (urme realizate cel mai probabil prin transfer, de pe mana inculpatului).

La 8 octombrie 2007 au fost gasite intr-o rapa situata la 4,6 Km de Poiana Brasov în directia Rasnov, a unui numar mare de obiecte din locuinta comuna a celor doi soti, provenind indeosebi din dormitorul matrimonial (ambalaje de parfumuri, carţi, reviste, fotografii, caietul de sarcina al victimei, perne decorative), din zona cu cea mai mare concentrare a stropilor de sange. Cu aceeasi ocazie, a fost gasita si o pereche de chiloti barbatesti ai inculpatului.

De asemenea, in punctul cel mai indepartat de soseaua Poiana Brasov – Rasnov, raportat la pozitia celorlalte obiecte aruncate in rapa, a fost gasita si o uniforma de politie de vara, apartinându-i inculpatului. În rapa a fost gasita si o emblema purtand gradul pe care il detinea inculpatul la acea data. Identificarea sangelui victimei pe sticla de parfum si pe partea exterioara a unei manusi chirurgicale, ambele gasite in rapa situata la 4,6 Km de Poiana Brasov, precum si in partea interioara a unui sac din polietilena de culoare neagra (dintre cei 8 saci folositi pentru transportul obiectelor, gasiti in rapa.

Recent, anchetatorii au descoperit si alte urme ajutati de tehnologia de ultima ora. Astfel, au fost gasiti pe peretele dintre dormitorul matrimonial si baia aferenta acestuia, prin folosirea sistemului de iluminare Crime Lite un numar important de stropi de sange, dintre care o parte au mai continut suficient material genetic in vederea genotiparii, apartinandu-i victimei. De asemenea, a fost identificat in partea inferioara a peretelui dintre dormitorul matrimonial si baia aferenta acestuia, în dreapta fata de usa de acces in baie, în zona cu cea mai mare concentrare a urmelor de sange, peste stratul initial de vopsea lavabila, un strat suplimentar de culoare alb-gri, constituit din sulfat de calciu (glet), acoperit de un strat exterior de vopsea lavabila, ceea ce indica ascunderea cu intentie a urmelor infractiunii.

Daca pe ceilalti pereti ai dormitorului matrimonial au fost puse in evidenta trei straturi constand in amorsa, glet si vopsea lavabila, în partea inferioara a peretelui indicat anterior se observa cinci straturi, carotele ridicate cu ocazia cercetarii la fata locului din vara acestui an permitand evidentierea in mod clar a celor doua straturi suplimentare.

Semnele unei lucrari recente de zugravire pot fi observate deja pe plansa foto intocmita cu ocazia cercetarii la fata locului (a se vedea in acest sens plintele de la baza peretelui mentionat, singurele cu urme de vopsea), si reprezinta cel mai probabil motivul pentru care inculpatul a anuntat disparitia sotiei sale cu intarziere.

Alte urme (de peste 50 de centimetri lungime) de sange s-au gasit la baza peretelui dintre dormitorul matrimonial si baia aferenta acestuia, a carei genotipare a indicat ca este al victimei. Urme de sange s-au mai gasit si pe fragmentele de silicon dintre cada baii principale si pereti, ridicate de la fata locului, fapt care intareste ipoteza depesarii cadavrului dupa comiterea omorului.

Trecerea timpului, coroborata cu utilizarea in mod obisnuit a unor detergenti in zonele de imbinare a cazii cu peretii, nu a permis conservarea unei cantitati suficiente de material genetic pentru a putea identifica persoanele care au creat urmele menţionate. Ceea ce inseamna ca anchetatorii cred in continuare ca autorul crimei a avut cel putin un complice.

Claudiu Valimareanu
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea