Cod galben de ceaţă în 12 judeţe! Care sunt zonele vizate

Publicat: 09/11/2018 | 08:23

 Atenție, șoferi! Meteorologii au emis noi atenţionări de cod galben de ceaţă, pentru 12 judeţe din vestul, nord-vestul și centrul ţării.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, este cod galben de ceaţă în anumite zone din judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud și Maramureş până la ora 11.00, pentru Bihor, Arad, Hunedoara și Timiş până la ora 10.00, iar pentru Alba, Harghita, Mureş și Sibiu până la ora 12.00. Ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. (Citește și Prognoza meteo 6-18 noiembrie. Vremea se schimbă radical în următoarele două săptămâni: Ploi abundente și temperaturi negative)

Cum va fi vremea în weekend

ANM a anunțat prognoza meteo pentru weekend. În intervalul 9-11 noiembrie, în sud vremea va fi în general închisă, cu ceață asociată izolat cu burniță. La deal și la munte vremea se anunță frumoasă. Temperaturile  maxime se vor încadra între 10 grade izolat in Moldova si 19 grade in Maramures.

Prognoza meteo pentru weekend. Vești proaste pentru bucureșteni! În Capitală, vremea va fi în general închisă, iar vântul slab la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

Începând din această noapte, în regiunile extracarpatice nebulozitatea joasă de tip stratiform va persista şi cu totul izolat se va asocia cu burniţă. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, potrivit ANM. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -5 grade. În zonele joase de relief pe suprafeţe mici va fi ceaţă.

Citește și...