Cod galben de vânt și ninsori. 11.000 de polițiști și pompieri în teren: ”Au fost prealertate comitetele locale pentru situații de urgență!”

Publicat: 27/11/2018 | 17:45
Cod galben de vânt și ninsori. 11.000 de polițiști și pompieri în teren: ”Au fost prealertate comitetele locale pentru situații de urgență!”

În următoarele zile, 17 județe din țară se vor confrunta cu un episod de vreme rece, cu ninsori abundente, depuneri de gheață și intensificări ale vântului. Cu această ocazie Ministerul de Interne a mobilizat peste 11.000 de pompieri și polițiști pentru a interveni dacă situația o va impune. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de ninsori viscolite și depuneri de gheață, valabilă din această noapte, până mâine la ora 20.00, pentru Municipiul București și 17 județe din sudul și sud-estul țării. Este vorba despre județele: Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomița, Ilfov, Călărași, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanța și Galați. (Angajeaza-te si castiga 10.000$ lunar!)

Potrivit meteorologilor, în zonele respective se vor semnala ninsori abundente, iar vântul va bate cu putere și va atinge în anumite zone viteza de 75 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au precizat, marți, în cadrul unei conferințe de presă faptul că după acest episod de viscol, începând din seara zilei de miercuri, temperaturile vor scădea, minimele nocturne urmând să scadă sub minus 10 grade, în special în Nordul, Nord-Estul și centrul țării.

„Imediat după emiterea Codului Galben de vreme severă, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a cerut prefecților să ia măsuri pentru punerea în aplicare a planurilor de acțiune pentru sezonul rece și să se asigure că sunt pregătite mijloacele de intervenție și că există suficiente stocuri de materiale antiderapante și de carburanți.În acest sens, astăzi în jurul prânzului, s-a transmis o radiogramă tuturor Instituțiilor Prefectului din județele aflate sub atenționare meteorologică pentru a asigura permanența pe toată perioada de manifestare a fenomenelor meteo severe. De asemenea, au fost prealertate comitetele locale pentru situații de urgență pentru luarea tuturor măsurilor pentru protejarea populației și pentru asigurarea funcționării la parametri normali a sistemelor de utilități publice”, a precizat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ METEO. VREME FOARTE RECE ÎN TOATĂ ŢARA. COD GALBEN DE VÂNT ŞI NINSORI ÎN BUCUREȘTI ȘI 16 JUDEŢE

Cod galben de vânt și ninsori: ”Le recomandăm să-și ia măsuri de protecție și să se îmbrace corespunzător”

Autoritățile vor acorda cu această ocazie o atenție deosebită persoanelor care necesită asistență medicală permanentă, cum sunt bolnavii care au nevoie de dializă sau gravidele, iar acolo unde este cazul, acestea vor fi transportate preventiv în unitățile spitalicești. Pentru perioada cu temperaturi scăzute, autoritățile locale vor lua măsuri pentru asigurarea unor spații în care ar putea fi cazate persoane surprinse de vremea severă. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!)

„La nivelul județelor vizate de atenționarea meteo, au fost suplimentate efectivele de intervenție ale inspectoratelor pentru situații de urgență, astfel încât acțiunile acestora pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo să se poată realiza în cel mai scurt timp. Peste 11.000 de pompieri, polițiști și jandarmi vor fi pregătiți în aceste zile să intervină în sprijinul populației în situația apariției unor situații de urgență provocate de vremea severă. Având în vedere că vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, când foarte mulți cetățeni se vor bucura de minivacanța prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale și vor participa la manifestările publice organizate în mai multe orașe, le recomandăm să-și ia măsuri de protecție și să se îmbrace corespunzător”, au mai precizat reprezentanții ministerului. (Cel mai bun studio de videochat din Bucuresti face angajari)

În aceste zile, situația din teren va fi monitorizată de la nivelul MAI pentru a putea acorda sprijin suplimentar de fiecare dată când se va impune. Totodată reprezentanții MAI iau în considerarea impunerea unor restricții de circulația sau blocarea unor drumuri dacă situația o va impune.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ METEO. VREME EXTREM DE RECE ÎN ROMÂNIA. VOR FI NINSORI LA MUNTE, PLOI ŞI LAPOVIŢĂ ÎN RESTUL ȚĂRII

Citește și...