Cod galben de viscol în șapte județe din Moldova până vineri la prânz

Publicat: 10/01/2019 | 12:39

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare cod galben de viscol și ninsori pentru șapte județe din zona Moldovei, respectiv Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, valabilă de joi seară, de la ora 22.00 până vineri, la ora 12.00.

Meteorologii avertizează că, în cele șapte județe, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În paralel, este în vigoare și o informare meteo de ninsori, care arată că, începând de joi după-amiază, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând pe spații mici formarea poleiului.

Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

Citește și...