Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Sălaj și Mureș

Publicat: 20/06/2019 | 16:21
Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Sălaj și Mureș

Mai multe râuri din județele Sălaj și Mureș sunt, joi, sub avertizare cod portocaliu de inundații, potrivit unei avertizări emise de hidrologi. Specialiștii susțin că în aceste zone se vor semnala viituri și creșteri de debite pe unele râuri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări Cod portocaliu pentru râuri din județele Sălaj și Mureș.

Potrivit specialiștilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, în aceste zone se vor semnala scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații şi creşteri rapide de debite cu depășiri ale cotelor de inundație.

Avertizările sunt valabile până joi, la ora 24.00 și vizează bazinul Mureșului și al râului Barcău.

Hidrologii au emis joi și o avertizare Cod galben de inundații pe râuri din 19 de județe, valabil de până vineri, la ora 16.00.

Sunt vizate râuri din județele Timiş, Caraş Severin, Bihor, Hunedoara, Arad, Sibiu, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Vrancea, Harghita, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui și Galaţi.

Citește și...