Cod portocaliu de ninsoare! Guvernul îi sfătuiește pe români să evite călătoriile

Publicat: 23/01/2019 | 09:32

Vremea rea face ravagii, iar românii sunt sfătuiți chiar de către reprezentanții Guvernului să evite călătoriile dacă nu sunt absolut obligatorii. Meteorologii au emis cod galben de vreme rea pentru perioada 23-25 ianuarie.

În Marea Britanie, în regiunile Central, Tayside & Fife, East Midlands, Anglia de Est, Highlands & Eilean Siar, Londra & Anglia de Sud-Est, Anglia de Nord-Est şi de Nord-Vest, Irlanda de Nord, Scoţia de Sud-Vest, Lothian Borders, Anglia de Sud-Vest, Strathclyde, Ţara Galilor, West Midlands şi Yorkshire & Number și așteaptă ninsoare, vânt puternic și depunerea unui strat de zăpadă.

În aceste regiuni, temperatura va înregistra valori negative de -1 şi -2°C și este posibil ca pe unele elemente de infrastructură (poduri, viaducte, carosabil rutier) circulaţia să fie îngreunată. Din cauza vremii nefavorabile este posibil ca în unele aeroporturi să se înregistreze întârzieri sau chiar anulări de zboruri.

MAE, două atenționări de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis două atenționări de călătorie pentru Marea Britanie și Franța. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord și în Franța că meteorologii din cele două țări au emis atenționări de cod galben, respectiv, portocaliu, și le recomandă să verifice paginile de internet ale birourilor meteorologice din cele două țări înainte de a călători acolo.

Vremea face ravagii în Europa

Franța, cod portocaliu de ninsoare

În Franța, a fost emis un cod portocaliu de ninsoare şi polei pentru 29 de departamente din nordul şi centrul ţării. De asemenea, patru departamente din sud-estul Hexagonului sunt sub cod portocaliu de avalanșă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate căderi masive de zăpadă, iar în regiunea Ile-de France, circulaţia rutieră pe şoseaua RN118 este închisă pentru camioanele de peste 3,5 tone începând cu data de 22 ianuarie, ora 21,00.

Citește și...