Codin Maticiuc, atac la Raed Arafat, după derogarea pentru înmormântarea ÎPS Pimen: ”Le-a pus cineva la mișto!”

Publicat: 25/05/2020 | 12:46
Codin Maticiuc, atac la Raed Arafat, după derogarea pentru înmormântarea ÎPS Pimen: ”Le-a pus cineva la mișto!”

Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență, a acordat o derogare pentru înmormântarea fostului Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, mort din cauza virusului COVID-19. Codin Maticiuc este revoltat, din acest motiv, și a reacționat, furibund, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: CE SCRIE PE CRUCEA LUI ÎPS PIMEN! MOTIVUL PENTRU CARE A FOST ÎNMORMÂNTAT FĂRĂ SĂ I SE TREACĂ NUMELE REAL LA CĂPĂTÂI

La înmormântarea Preasfințitului Pimen au participat mii de oameni. Conform regulamentului impus de pandemia de coronavirus, la o ceremonie funerară trebuie să participe maximum opt oameni.

„Cum vedeți voi treaba asta?

Se ia situația în sine: a murit de covid un preot. Chiar la Matei Balș. Ceva mai cu grade am văzut, Înalt Preasfintitul Pimen. Ăstora le-a pus cineva la mișto „Prea”-ul ăsta că i-a văzut pe exagerare. Eu dacă îmi iau vreodată grade bisericești o sa refuz acest „Prea” și claaaar o sa refuz și „Înalt”-ul că și ăla da rău la mine ca mă știe lumea… O sa fiu Sfințitul Codin. Sau Fericitul Codin, stai, asta sunt deja. În fine, hai ca am luat-o prin aratura. Deci a murit omul și i s-a aprobat mare înmormântare cu pelerinaj de mii de oameni. Pâi e corect așa, bossilor?

Uite ce zice Arafat, dau cu citat sa nu ziceți ca am interpretat eu:

„Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva… Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți.”

Maticiuc se ia de Arafat: ”E vorba de muritori de rând!”

Deci e vorba de muritorii de rând și de bossi până și când vine vorba de pandemie? Și unde tragem linia?

Cum definim personalitățile, cum definim domeniile? Pâi dacă moare, Doamne ferește, Victor Rebengiuc de exemplu? Că mie personal mi se pare mai personalitate decât Preasfintitul sucevean. La acest monstru sacru al teatrului și filmului care set de norme se aplică?

NU RATA: OAMENII VENIȚI SĂ-L VADĂ PE ÎPS PIMEN LA SUCEAVA AU UITAT DE REGULILE STĂRII DE ALERTĂ. LUMEA S-A ÎNGRĂMĂDIT ÎN BISERICĂ. FOTO

Am votat PNL și ma gândeam sa îi mai votez. Care este reacția celor pe care îi apreciez din interiorul acestui partid, mai exact a președintelui Klaus Iohannis sau a lui Rareș Bogdan? Cum o vedeți voi pe asta? E o greșeală, o scăpare sau o normalitate? Dacă asta e normalitatea de ce mai e o problemă ca Funky da muzica tare și dansează lumea în parcare?

Voi cum o vedeți?”, a scris Codin Maticiuc pe Facebook.

Citește și...