Codin Maticiuc, scrisoare emoţionantă pentru viitorul copil: ”Nu te ajută la nimic, puştiule, crede-mă pe cuvânt”

Publicat: 10/01/2019 | 14:39

Cu ceva timp în urmă, Codin Maticiuc și-a luat prietenii virtuali prin surprindere postând un text către… viitorul său copil. Nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea scrisoare de suflet, cu atât mai mult cu cât toți erau de acord că Maticiuc dorește să fie, cât mai mult timp posibil, un burlac înrăit și, mai ales, un bărbat care nu își dorește și postura de… tătic.

S-au înșelat cu toții, iar azi au aflat că respectivul ”Crai de Dâmbovița” urmează să devină tată. Iată ce scria Codin Maticiuc într-o perioadă în care perspectiva paternității părea a fi foarte, foarte îndepărtată.

“Ma gândesc la tine

Ma gândesc la tine. Sunt cincisprezece ani de când o fac. Mi se întâmpla când sunt treaz şi câteodată chiar şi când sunt afumat. Mi se întâmpla când sunt singur sau cu prietenii in jur. Vara când e foarte cald şi iarna când stau mult in casa. Mi se întâmpla mereu când ploua.

Ma gândesc la tine si ştiu ca ne vom înţelege bine. N-are cum sa fie altfel căci noi ne iubim. N-are cum sa fie altfel căci suntem la fel. Avem aceleaşi vise, sistem de valori şi tristeti.

”Ești varianta mea 2.0”

Ma gândesc la tine. Tu eşti eu doar ca mai bun. Esti varianta mea 2.0. Esti poza mea de pe Instagram dacă as folosi filtre d’alea penibile.

Ma gândesc la tine deşi încă nu eşti. Cel puţin fizic căci in mine eşti de ceva vreme. Recunosc ca sper sa fii baiat. Doar pentru ca dacă as avea fata cred ca as iubi-o prea pătimaş. Cu gelozii şi posesivitate. Dacă ai fi fata mi-e teama ca n-as şti sa ma port cu tine cum n-am ştiut sa ma port cu nicio fata din viaţa mea. Dacă ai fi fata te-aş învaţa sa fii independenta. Te-aş învaţa cum sa te comporţi cu bărbaţii ca sa le devii si otrava si antidot. Totuşi pentru mine ai fi drog cum n-ai fi pentru altul.

Ma gândesc la tine. Ma gândesc ca dacă baiat ai fi te-aş învaţa sa trăieşti. Te-aş lasa sa şi greşeşti doar ca sa creşti. Ţi-aş spune tot ce eu n-am ştiut când am avut vârstele tale. Te-aş învaţa cum sa le iubeşti şi te-aş ruga sa nu le răneşti dar am sa înţeleg de o vei face şi voi pune asta pe seama genelor proaste transmise tot de mine.

Nu insist sa te naşti in Romania, dar vreau sa creşti aici”

Ma gândesc la tine. Şi nu-mi pasa dacă vei fi fata sau baiat. Vreau sa faci doar ce-ti place dar vreau să-ţi placa ceva. Şi vreau ca acel ceva să-l faci bine şi cu pasiune. Nu insist sa te naşti in Romania dar vreau sa creşti aici. Măcar cât tine de mine. Vreau sa cunosti ţara asta cu bune şi cu rele şi cândva sa fie mai putine rele in ea datorită tie. Vreau sa vorbeşti fluent măcar doua limbi străine dar sa gândeşti şi sa înjuri in romană.

Ma gândesc la tine şi îţi promit ca n-am sa te bat la cap dacă nu ştii la scoala dar am sa te bat la propriu dacă nu ştii sa spui “buna ziua”, “multumesc” şi “la revedere”. Va trebui sa respecţi mai mult femeia de serviciu decât patronul. Şi ghici ce? Abia atunci te va respecta şi patronul.

Nu te ajuta la nimic, puştiule, crede-ma pe cuvânt”

Ma gândesc la tine şi îţi spun ca nu-ti va lipsi nimic. Nimic important. Educaţia aleasa şi călătoriile. Filmul, muzica si teatrul. Poate doar hainele scumpe. Nu te ajuta la nimic, puştiule, crede-ma pe cuvânt. Chiar dimpotrivă. Am învăţat şi eu dar destul de târziu. Bine, recunosc, mai strict voi fi cu băiatul aici. Fata de vei fi, vei prinde câteva gentuţe. Pentru Birkin însă va trebui sa munceşti, însă.

Ma gândesc la tine şi ma întreb de ce nu vii încă. Probabil ştii tu mai bine când e momentul nostru.”

Citește și...