Codul portocaliu a făcut ravagii în Teleorman. Curțile au fost inundate și acoperișurile smulse

Publicat: 11/06/2019 | 19:24

Județul Teleorman s-a aflat în această după-amiază sub avertizare meteorologică de tip nowcasting Cod Portocaliu. Vremea s-a dezlănțuit în mai multe zone din județ.

Curțile au fost inundate și mai multe acoperișuri de imobile au fost smulse de vijelie. Potrivit estimărilor s-au înregistrat averse torențiale de peste 40…50 l/mp, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice.

În localitatea Bâscoveni, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle alături membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență intervin pentru evacuarea apei din cinci curți, cu un buldoexcavator, un autocamion și două motopompe transportabile. Si in Alexandria, pe strada 1 mai, acoperișul unui bloc a fost smuls și aruncat pe fațada acestuia. Pentru degajarea lui intervin pompierii militari împreună cu personalul ADP Alexandria și o echipă de la furnizorul de energie electrică deoarece au fost afectate și cablurile electrice din acea zonă.

Pe strada Mircea cel Bătrân și pe strada Al. Ghica din Alexandria au fost inundate două curți, apa amenințând să pătrundă în locuințe. Pentru evacuarea acesteia acționează un echipaj de la Detașamentul Alexandria. Si in Videle sunt mai multe curti inundate.

Având în vedere avertizările hidrometeorologice, la nivelul județului se mențin activate grupa operativă a ISU Teleorman și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției situația fiind monitorizată direct din teren de către conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Citește și...