Comisia juridică a Senatului dezbate luni legea privind carantinarea și izolarea

Publicat: 13/07/2020 | 11:30
Comisia juridică a Senatului dezbate luni legea privind carantinarea și izolarea

Comisia juridică a Senatului reia luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

Votul în plenul Senatului în ceea ce privește proiectul Guvernului pentru carantină şi izolareaa fost amânat pentru luni. Amânarea a fost cerută de reprezentanţii PSD.

Aceștia susțin că izolarea, carantina și spitalizarea „trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală”. O altă problemă ar fi cea a copiilor cu părinți aflați în izolare sau în carantină. (CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA A ANUNȚAT CĂ BUCUREȘTENII CARE PLEACĂ ÎN VACANȚĂ ÎN STRĂINĂTATE VOR PUTEA FACE TESTE PENTRU CORONAVIRUS GRATUIT)

”În niciun caz vreun funcționar vremelnic nu poate hotărî soarta lor, chiar și temporară. Amânarea aoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”, arată PSD.

Coronavirus România

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 de noi cazuri de îmbolnăvire.  Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate.

În intervalul 11.07.2020 (10:00) – 12.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Vaslui și Vrancea. (VEZI ȘI: MARCEL GOIA, PRIMARUL ORAȘULUI HAȚEG, ESTE INFECTAT CU CORONAVIRUS. “MĂ SIMT DATOR SĂ…”)

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, trei decese la categoria de vârstă 50-59 ani, cinci decese la categoria de vârstă 60-69 ani, trei decese la categoria de vârstă 70-79 ani și un deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Totodată, 1.884 de persoane infectate cu coronavirus au murit.