Compania Tesla, mai valoroasă decât Toyota, Disney sau Coca-Cola

Publicat: 02/07/2020 | 17:29
Compania Tesla, mai valoroasă decât Toyota, Disney sau Coca-Cola

Compania Tesla a devenit mai valoroasă decât Toyota, Disney sau Coca-Cola. Acțiunile businessului fondat de Elon Musk au crescut în ultimii ani. 

Valoarea Tesla a devansat numeroase companii iconice, după ce ieri acțiunile companiei au crescut cu 4%. Astfel, firma fondată de Elon Musk este estimată la 210 miliarde de dolari, iar acțiunile Tesla se vindeau ieri pe bursă cu 1.120 de dolari bucata, scrie CNN. 

Tesla a depășit ca valoare companii precum Toyota, Disney, Coca-Cola sau Exxon, dar și PayPal, care a fost fondată tot de Musk. 

Afaceristul, care a devenit recent tată pentru a șaptea oară, a anunțat că vrea să se mute cu chirie. 

După ce a scris în repetate rânduri pe Twitter că nu va mai deține proprietăți pentru că acestea îl trag în jos, afaceristul a scos la vânzare cinci dintre proprietățile sale.

Elon Musk a devenit recent miliardar

Cele cinci case, aflate în zone cochete din California, valorează peste 97,5 milioane de dolari. La începutul lunii, Musk a scos la vânzare alte două proprietăți aflate în Bel-Air, pentru 39,5 milioane de dolari.

Din această lună, afaceristul a devenit miliardar, după ce veniturile sale au urcat la 44,9 miliarde de dolari. Potrivit Forbes, în prezent Elon Musk este pe locul 22 în topul celor mai bogați oameni din lume. 

„Recent, să fii miliardar a devenit peiorativ, ca şi cum ar fi un lucru rău, ceea ce nu are sens în multe dintre cazuri. Să faci o maşină este  o modalitate onestă de a câştiga bani, aceasta este o certitudine. Am multe case, dar nu petrec mult timp în majoritatea acestora. Asta nu pare să fie o modalitate bună de folosire a activelor. Cineva ar putea să se bucure de acele case şi să le găsească o folosinţă mai bună decât mine”, spunea Musk recent, într-un interviu pe Youtube.