Conducătorii auto din România pot primi o mașină la schimb! Prea puțini cunosc această lege

Publicat: 04/05/2019 | 16:53
Conducătorii auto din România pot primi o mașină la schimb! Prea puțini cunosc această lege

Șoferii din România nu cunosc faptul că pot să primească o maşină la schimb, în caz de accident. Potrivit statisticilor, doar 5 % dintre şoferii loviţi în trafic au primit bani de la asiguratori pentru decontarea cheltuielilor cu transportul.

Această prevedere legală este ţinută în secret, însă reporterii emisiunii ″Inspectorul Pro″ au aflat cum pot beneficia de ea șoferii care ajung victimele unor evenimente neplăcute pe şosele.

Așadar, 95 la sută dintre şoferii implicaţi în accidente uşoare habar nu au că pot primi bani pentru închirierea unei maşini, atât timp cât a lor stă în reparaţie! Autoturismul la schimb poate fi închiriat direct de la service sau printr-o firmă rent-a-car. Decontarea trebuie făcută însă de către asiguratorul RCA – pe a cărui poliţă va fi reparată maşina lovită. Legea e clară în acest sens.

Din păcate, societăţile de asigurări recurg la tot felul de tertipuri ca să ascundă acest drept. Şi amână cât mai mult plata către păgubit, atunci când acesta şi-a închiriat o maşină. Acuzaţiile vin din partea lui Dan Barbu – preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente din România.

Caută tot felul de motive de a nu promova acest lucru. Nici măcar de a-l plăti. Anul trecut au beneficiat de lipsa de folosinţă doar 5% dintre păgubiţi”, a declarat Dan Barbu.

Citește și...