Acasă » Știri » Constantin Necula este singurul preot care a iesit in strada, la proteste: „Eu sunt pe Rock cam patru ore pe zi”

Constantin Necula este singurul preot care a iesit in strada, la proteste: „Eu sunt pe Rock cam patru ore pe zi”

De: Cancan 06/11/2015 | 15:03
Constantin Necula este singurul preot care a iesit in strada, la proteste: Eu sunt pe Rock cam patru ore pe zi

Preotul, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, a anuntat intr-un interviu acordat vineri ca Patriarhia Romana lucreaza de jumatate de an la un proiect care urmareste impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane.

El a mai spus pentru Agerpres ca este pe deplin de acord cu acest lucru, care se inscrie in trendul european general.

„Sunt pe deplin de acord si stiu la ce proiect de lege s-a lucrat si in ce mod Patriarhia Romana lucreaza de aproape sase-sapte luni la realizarea unui mod de a impozita Biserica, pentru ca va fi foarte greu.

preot

Si atunci, in sfarsit, vom vedea ca nu avem ce impozita. Abia astept! Astept cu nerabdare sa impozitam Biserica, in contextul in care vom retroceda Bisericii absolut tot ceea ce i se cuvine si nu vom mai umbla cu complete de judecata, care din cand in cand uita sa dea inapoi dosarele pe care le-au primit si uneori si dupa sase ani”, a spus Constantin Necula.

Despre impozitarea Bisericii, preotul Constantin Necula spune ca este convins ca „acesta va fi trendul european general”. Constantin Necula spune ca asteapta impozitarea Bisericii Ortodoxe Romane si ca sa „nu il mai injure lumea, ca preot”.

Preotul Constantin Necula: Ascult Rock FM zilnic, i-am cumparat fiicei tricou din Hard Rock

Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral si de imagine al Mitropoliei Ardealului, profesor universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu, a declarat vineri, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca asculta zilnic Rock FM si chiar saptamana trecut i-a cumparat fiicei sale un tricou din Hard Rock de la Bucuresti, unde vanzatorul a fost foarte mirat cand l-a vazut.

„Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Imi fac temele la matematica, unde mai lucrez sau in ceea ce priveste o lectura usoara, ascult Rock FM. Saptamana trecuta m-am dus la Hard Rock in Bucuresti sa cumpar un tricou pentru fiica mea. Era un tanar remarcabil care vindea acolo, care mi-a zis: ‘parinte nici nu stiu cum sa iti spun, sarut-mana, salut, bine ai venit’. Cred ca nu se intamplase ca o reverenda sa treaca printre lucrurile de acolo”, a spus preotul Constantin Necula.

Singurul preot care a aparut zilele acestea in mijlocul protestatarilor din Sibiu si s-a rugat cu ei, desi era huiduit si injurat de o parte dintre acestia, Constantin Necula spune ca nu este impotriva rockerilor si nu crede ca toti rockerii sunt satanisti.

Parintele Necula marturiseste ca era sa fie arestat inainte de 1990 pentru ca asculta Beatles in Sala Sporturilor din Brasov. „Eu cred ca nu toti rockerii sunt satanisti asa cum cred ca nu toti ortodocsii sunt ortodocsi, in aceeasi masura. Nu (am nimic impotriva rockerilor n.r.). In special, nu am nimic impotriva rockerilor romani, care sunt mai echilibrati. Iar eu, prima data, era sa fac puscarie sub comunisti, pentru ca m-am dus sa ascult Beatles la Sala Sporturilor din Brasov. Eu am fost crescut intr-o tara unde erau mai multe spitale decat biserici, nu prea aveam unde sa ne intalnim tinerii si atunci ne intalneam la Sala Sporturilor si ascultam Beatles si ne-au saltat pe toti atunci”, spune preotul Constantin Necula.

Intrebat daca texte ortodoxe ar putea fi pe comunicate si pe o altfel de muzica decat cea religioasa, preotul Constantin Necula a raspuns: „Exista deja foarte multi rapperi din zona Buzaului, din zona Ramnicu Sarat, care pe texte ortodoxe au muzica rap. Nu deranjeaza pe nimeni. Ideea ca Biserica Ortodoxa este foarte inchisa este inca una din marile stupizenii pe care le-am auzit de peste 20 de ani.”

Parintele Necula crede ca acordul dat de Papa Francisc ca discursurile sale sa fie puse pe ritmuri pop si rock „este un mod anume de a te face simpatic”, referitor la faptul ca in 27 noiembrie va fi lansat „Wake Up!”, primul LP aprobat de Vatican cu discursuri ale Papei pe ritmuri pop si rock. „Este raspunsul, probabil, la faptul ca Mitropolitul Clujului le-a pus celor 6.000 de copii prezenti la Cluj, de care presa nu a vorbit deloc, la una din cele mai mari conferinte ortodoxe din Europa, le-a chemat trupa Holograf, sa le cante copiilor. Nu este albumul Papei, Papa si-a dat acordul ca discursurile lui sa fie folosite. E un mod anume de a te face simpatic. Poate sa fie bun, poate sa fie rau, asta o poate judeca Biserica Catolica, spre deosebire de ei, eu nu pot sa judec un act al Bisericii Catolice”, a mai spus parintele Necula.

Slujba in Catedrala Mitropoliei Ardealului, pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Preotii Catedralei Mitropolitane din municipiul Sibiu vor oficia vineri seara, de la ora 19,00, o slujba de maslu pentru ranitii din incendiul din clubul Colectiv, iar la ora 22,30, ora accidentului din urma cu o saptamana, vor oficia un parastas pentru cei decedati acolo, a declarat preotul Constantin Necula.

„Diseara, la ora 10 jumatate, vom incerca sa strangem cat mai multi oameni, iar Catedrala va fi loc de pomenire pentru cei plecati. (…) Facem o slujba de pomenire. Eu tin foarte mult sa-i pomenim pe oamenii acestia (de la Colectiv n.red.). Am vazut ca multi nici macar nu sunt de confesiune ortodoxa, dar chiar nu ma intereseaza, ii iubesc pentru ca sunt copiii poporului meu. Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel. Si cred ca este un pic aconfesional de data asta”, a spus preotul Constantin Necula.

Acesta este singurul preot din Romania care a iesit in strada, in fata bisericii si a discutat cu protestatarii in zilele acestea.

Preotul Necula s-a rugat cu cei din strada, desi a fost huiduit si chiar injurat, invitandu-i inauntrul Catedralei Mitropolitane din Sibiu.

Potrivit parintelui Constantin Necula, preotii din Mitropolia Ardealului vor ajuta cu bani familiile celor care au murit in Colectiv si pe cei raniti acolo. Surse din Mitropolia Ardealului au declarat vineri, pentru AGERPRES, ca parintii fetei din Deva, decedate in „Colectiv”, au cerut ajutorul unuia din preotii de la Sibiu, pentru a se ruga pentru copilul lor, potrivit Agerpres, citat de stirile PRO-TV.

O.P.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Victoria, CĂRATĂ ÎN SPATE de David Beckham! S-a distrat până n-a mai putut să stea în picioare: Cum au fost surprinși
Victoria, CĂRATĂ ÎN SPATE de David Beckham! S-a distrat până n-a mai putut să stea...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Oana Roman, cadou inedit pentru fiica ei: „După mai multe zile în care a plâns de durere”. Cum a reacționat micuța Isabela
Oana Roman, cadou inedit pentru fiica ei: „După mai multe zile în care a plâns...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns la concluzia că s-au certat degeaba. „Mai bine nu ne mai certam.”
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Probele video care arată că fata din Orhei a fost dusă în casa suspectului, în seara dispariției. A băgat-o în portbagaj, înainte să fie găsită moartă
Probele video care arată că fata din Orhei a fost dusă în casa suspectului, în...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
NOUĂ LEGE pentru posesorii de mașini din România. Schimbare radicală pentru șoferi
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere în suflet
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere...
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de fericire
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu s-au despărțit. Mărturisiri în lacrimi despre ”procedura secretă” cu care s-au confruntat
Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu s-au despărțit. Mărturisiri în lacrimi despre ”procedura secretă” cu care...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le bate la ușă chiar din iunie
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le...