Dragoș Pătraru a luat la analizat etichetele a 7 sortimente de maioneză din comerț. Contrat ingredientelor clasice din maioneza făcută în casă – care sunt foarte puține, sosurile din comerț sunt încărcate cu substanțe dăunătoare, zahăr și ”urme” de gălbenuș de ou.
Maioneza tradițională este un produs obținut din ulei vegetal, gălbenuș de ou și oțet sau zeamă de lămâie. Dragoș Pătraru a luat la analizat etichetele a 7 sosuri de maioneză din comerț, sortimente care nu au nicio legătură cu rețeta originală. Jurnalistul trage un semnal de alarmă în rândul consumatorilor despre faptul că niciun sortiment nu respectă rețeta tradițională a maionezei.
Te-ar putea interesa: Cele 3 alimente la care Dragoș Pătraru a renunțat pentru a slăbi 30 de kilograme. Mulți români le consumă zilnic
”Am analizat pentru voi 7 sosuri de maioneză din comerț. Concluzia e simplă ca rețeta originală a maionezei: mai bine o faceți voi, acasă, cu mâna voastră. Nu durează mult, nu e complicat, costurile sunt minuscule și, mai ales, știți ce mâncați. Salata (de) boeuf, stomacul și ficatul vă vor mulțumi”, a spus Dragoș Pătraru pe YouTube.

Maioneza tradițională are foarte puține ingrediente în comun cu maioneza industrială. În schimbul comodității, unii români aleg să scutească timp și cumpără maioneza din comerț. Aceste sosuri conțin zahăr, sare, ulei de rapiță, acid citric, acid lactic, amidon modificat, gumă de guar, gumă de xantan, conservanți, EDTA și arome.
Te-ar putea interesa: Ai cumpărat cozonaci din supermarket pentru masa de Paște? Din ce sunt făcuți, de fapt, potrivit lui Dragoș Pătraru