Copil a trecut de Cilic și luptă astăzi cu Fritz pentru un loc în careul de ași de la Basel!

Autor:
Publicat: 26/10/2018 | 07:34
Copil a trecut de Cilic și luptă astăzi cu Fritz pentru un loc în careul de ași de la Basel!

Jucătorul de tenis român Marius Copil a reușit o performanță fantastică, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Basel dotat cu premii totale în valoare de 1,98 milioane de euro

Venit din calificări, Marius Copil, numărul 93 ATP, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Basel, după ce a trecut în optima de croatul Marin Cilic, numărul 6 mondial. Copil s-a impus cu scorul de 7-5, 7-6 (2), într-o oră şi 49 de minute.

Compatriotul nostru a evoluat cu mult curaj în faţa croatului, care este ca și calificat la Turneul Campionilor. Acesta a fost primul succes al carierei obținut de Marius Copil în fața unui jucător din top 10.

În jocul cu Martin Cilic, jucătorul croat fiind recunsocut pentru serviciul puternic pe care îl are, compatriotul nostru Marius Copil a servit numai puțin de 21 de ași.

Prin accederea în sferturile de finală ale turneului de la Basel din Elveția, turneu dotat cu premii totale în valoare de 1,98 milioane de euro, Marius Copil şi-a asigurat deja un premiu de 53.665 euro şi 110 puncte ATP.

Următorul adversar al compatriotului nostru va fi americanul Taylor Fritz (57 ATP), cei doi urmând a se duela pentru un loc în careul de ași al turneului de la Basel din Elveția. În cazul în care se va impune în fața lui Fritz, Marius victorie, Copil va juca în semifinale cu germanul Alexander Zverev sau spaniolul Roberto Bautista.

În altă ordine de idei, la dublu, perechea româno-olandeză Tecău / Rojer a pierdut în turul II, cu 4-6, 4-6 în faţa fraţilor Alexander şi Mischa Zverev.