Cornel Șfaițer mesaj pentru LPF și FRF: „Luați în calcul această variantă!”

Autor:
Publicat: 05/04/2020 | 14:28
Cornel Șfaițer mesaj pentru LPF și FRF: „Luați în calcul această variantă!”

Cornel Șfaițer, președintele formației la Sepsi OSK, vine cu o serie de propuneri privind desfășurarea Ligii 1.

Oficilaul formației covăsnene crede că obiecgtivul celor de la  UEFA, să se termine campionatele pe teren trebuie să primeze, însă a menționat că în cazul în care calendarul nu va permite ca acest sezon să fie finalizat până la 15 iulie, sistemul comptițional pentru sezonul viitor ar trebui schimbat.

Președintele formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe vine cu o strategie foarte bună pe care cei care conduc destinele fotbalului românesc ar trebui să o ia în calcul în cazul în care nu se va putea relua acest campionat.

Oficialul formației Sepsi propune ca din acestă ediție să nu retrogradeze nicio echipă și să promoveze din Liga a 2-a patru echipe urmând a se pleca la drum în sezonul 2020-2021 cu 18 echipe.  Șfaițer propune ca din sezonul 2020-2021, care ar avea 18 echipe, să retrogradeze direct în liga secundă patru echipe și să promoveze pentru ediția 2021-2022 doar câștigătoarele celor două serii de Liga a II-a, ceea ce ar însemna să se plece la drum în sezonul 2021-2022 cu 16 echipe.

În aceste condiții, sezonul 2021-2022 ar avea 16 echipe, urmând ca primele opt să evolueze în play-off și celelalte opt  în play-out, cu sistem belgian, în care câștigătoarea din play-out poate juca pentru un loc de cupă europeană.

„Variantele despre care v-am spus sunt ideale din punctul meu de vedere. Am avea peste două sezoane un campionat de 16 echipe, intens, cu multe meciuri. Ceea ce ar însemna că drepturile TV ar fi neschimbate, există miză pe toate fronturile”, a punctat  Cornel Șfaițer, președintele formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

După ce sezonul trecut a evoluat în premieră în play-off, Sepsi OSK Sf. Ghoerghe a ratat în acest campionat prezența la „masa bogaților”, evoluând în play-out unde se află pe locul 2 cu 19 puncte după primele două runde scurse din ediția de play-off/play-out a Ligii 1.