COVID-19 lovește puternic în cadrele medicale. Încă 11 angajați, din două spitale diferite, depistați pozitiv

Publicat: 08/07/2020 | 22:31
COVID-19 lovește puternic în cadrele medicale. Încă 11 angajați, din două spitale diferite, depistați pozitiv

Șapte angajați ai Spitalului Judeţean Vaslui au fost confirmaţi, miercuri, infectați cu noul corobavirus. Anunțul a fost făcut de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada.

Angajaţii depistaţi cu infecţia cu noul coronavirus sunt din zona administrativă a unităţii medicale, potrivit Mediafax.

Testările au fost făcute după ce unul dintre ei a avut simptome, conform sursei citate. „Este vorba de personal din cadrul departamentului administrativ, sunt persoane angajate la Resurse Umane şi Contabilitate. Nu sunt cadre medicale. Abia am primit rezultatele, ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a spus Mihaela Vlada.

Citește și: Haos! Medicii de familie nu mai pot acorda concediu medical unui pacient vindecat de COVID-19

Patru cazuri și la Spitalul Malaxa

La data de 08.06.2020, în rândul personalului medical al spitalului se înregistrează patru cazuri de infectare cu COVID-19, fiind vorba de trei medici rezidenți și o infirmieră, din cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie, scrie Libertatea.

Focarul a fost depistat după ce unul dintre rezaidenți a început să se simtă rău și prezenta tuse și febră. ”Sigur sunt mai multe persoane contaminate deoarece cei 3 medici infectați, inclusiv cel care a acuzat o alterare a stării sale de sănătate, au venit la muncă zi de zi timp de o săptămână”, susține un cadru medical din Malaxa.

În ultimele două zile au fost confirmate alte trei spitale care au dezvoltat focare de infecție. Acestea se află în Timișoara, Galați și Ploiești. În total, în doar trei zile, 27 de cadre medicale s-au infectat.

555 de cazuri noi de COVID în 24 de ore

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Nu rata: Raed Arafat, avertisment pentru români după creșterea numărului de infectări cu Covid-19: ”Trebuiau să fie respectate…”

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Mesajul lui Klaus Iohannis

Șeful statului a transmis azi, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că nu își dorește reinstituirea măsurii administrative a stării de urgență, dar că, „dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive”.

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că situația epidemiologică în care se află România este foarte îngrijorătoare și că așteaptă recomandările specialiștilor.

Imagine de Darko Stojanovic de la Pixabay