Raed Arafat, avertisment pentru români după creșterea numărului de infectări cu Covid-19: ”Trebuiau să fie respectate…”

Publicat: 08/07/2020 | 17:23
Raed Arafat, avertisment pentru români după creșterea numărului de infectări cu Covid-19: ”Trebuiau să fie respectate…”

Raed Arafat îi avertizează pe români! Secretarul de Stat este de părere că numărul de cazuri de coronavirus a explodat în ultimele 24 de ore din cauza nerespectării măsurilor impuse de autorități.

”Nu știm dacă este vârf sau nu, nu știm dacă va continua creșterea, există semnale că este posibil să continue această creștere. Dar în ultima perioadă aceasta este cea mai mare cifră la care am ajuns. Dacă vrem să vorbim despre o cifră maximă în ultima perioadă, da, aceasta este cea mai mare!

Cu cât oamenii au ascultat aceste campanii și au început să nu îi mai intereseze aplicarea regulilor compensatorii, încet, încet, numărul cazurilor a început să crească.

Luând măsuri de relaxare, trebuiau să fie respectate unele măsuri compensatorii. Măsurile compensatorii însemnau portul măștii, distanțarea, respectarea unor reguli în transportul public în comun, în zonele de turism și așa mai departe”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, în opinia lui Raed Arafat, numărul persoanelor infectate cu COVID-19  a crescut și din cauza deciziei luate de CCR. Bolnavii se externează, acum, la cerere din spitale. (CITEȘTE ȘI: CUM A FOST DISTRUSĂ REȚEAUA DE FALSIFICATORI DE PERMISE AUTO CONDUSĂ DIN IORDANIA DE VESTITUL INTERLOP BOENICĂ)

”Se adaugă și situația în care suntem, în care persoane simptomatice pleacă din spitale și spun că nu vor să stea, iar noi nu știm persoanele respective ce fac acasă. Persoanele asimptomatice pleacă acasă, nu avem niciun control dacă familia lor rămâne în izolare cu ei acasă și nu merge la lucru!”, a mai spus Secretarul de Stat.

Coronavirus România, 8 iulie

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate. (CITEȘTE ȘI: „ANDRELELE” S-AU REUNIT LA MARE, CU TOT CU NOII IUBIȚI. AU STAT TOȚI PATRU PE NISIP ȘI…)

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.