Focar de Covid-19 la un spital din Timișoara. O asistentă care nu credea în virus a infectat patru persoane

Publicat: 08/07/2020 | 13:10
Focar de Covid-19 la un spital din Timișoara. O asistentă care nu credea în virus a infectat patru persoane

Spitalul CFR din Timișoara a devenit focar de infecție cu noul coronavirus din cauza unei asistente care a fost lăsată să profeseze deși susținea că nu crede în existența virusul.

Drept urmare, patru pacienți și două asistente au fost infectate cu acest virus la spital, a anunțat medicul Virgil Musta. Conducerea unității medicale face deja o anchetă în acest caz.

Mai mult, ancheta epidemiologică a celor de la Direcția de Sănătate Publică este în continuare deschisă, astfel că numărul infectărilor poate fi mai mare până la finalizarea acesteia.

Citește și: Coronavirus în România. Cifre alarmante! 555 de infectări în ultimele 24 de ore. Bilanț: 30.175

„Ea i-a infectat”

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat: „Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră.

Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană. Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”, la Digi24.

Situația din România

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Au fost efectuate 13.147 de teste.

Recordul negativ din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri. A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi.

Nu rata: Coronavirus în România. 18 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.