Acasă » Știri » Cozmin Guşă: “Ce se întâmplă la ora actuală în justiţie este o telenovelă”

Cozmin Guşă: “Ce se întâmplă la ora actuală în justiţie este o telenovelă”

De: Cancan 14/02/2018 | 07:32
Cozmin Guşă: “Ce se întâmplă la ora actuală în justiţie este o telenovelă”

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, la Realitatea TV, că ceea ce se întâmplă la ora actuală în justiţie este o telenovelă. "Este un non-scandal, toate treburile ar trebuie să se rezolve: nişte procurori corupţi sau nebuni sunt eliminaţi, dosarele pe care ei le-au făcut defectuos se reevaluează de alţi procurori care sunt în regulă, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor fi deferiţi justiţiei. Şi se creează o celulă rapidă în care preşedintele României şi alţi oameni discută şi cei care sunt vinovaţi vor fi nevoiţi să plece", a explicat acesta.

Noi am vorbit din ianuarie 2017 despre un plan coodordonat în care românii au fost minţiţi, care de fapt înseamna legea amnistiei şi a graţierii dată rapid şi modificarea sistemului din justiţie astfel încât să convină celor corupţi. Singura lor motivaţie pentru aceste schimbări fiind excesele unor procurori gen Portocală„, a spus consultantul politic, explicând că în urma unor proceduri şi a unei mistificări publice s-a ajuns, practic, ca de la nişte exemple să dăm de pământ cu un întreg sistem de justiţie care s-a consolidat cu excese.

Excesele nu au fost aduse în public şi nu şi-a făcut mea culpa nimeni dintre cei care au generat acele excese. Traian Băsescu, principalul instrument al construcţiei unui stat paralel a venit cu ciomagul să dărăme ceea ce s-a construit sub autoritatea lui şi nu a mai recunoscut nimic din ceea ce s-a făcut. Şi la fel ca el, oameni de sub el, au venit să nu mai recunoască ceea ce s-a făcut. Dragnea nu a făcut parte din statul paralel? Dar ce el nu a beneficiat de fel de fel de complicităţi? Şi Dragnea a devenit criticul acestui stat paralel la care a participat„, a detaliat Cozmin Guşă.

Legat de DNA şi despre ce va aduce DNA la lumină, consultantul politic a spus că trebuie să facă lumină. „Însă, dacă va aduce ceea ce adus luni cu conferinţa acelui om, Lucian Onea, de la DNA Ploieşti, va aduce degeaba, pentru că în faţa unui sistem de manipulare atât de bine pus la punct, un om cu acea exprimare publică, cu acea lipsă de argumente şi chiar cu acea faţă, apare degeaba la televizor. Va contribui, în plus, la distrugerea credibilităţii DNA„, a mai precizat acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că s-ar putea ca în următoarele zile să auzim că prin anul 2013, domnul Negulescu Portocală pe o strategie coordonată sau cunoscută de Victor Ponta de a-şi pune baronii PSD cu „botul pe labe”, a început fel de fel de controale în judeţe. „Şi s-a ajuns la Ploieşti, iar pe bătrânul Mircea Cosma nu l-a găsit cu fapte proaspete, le-a fost greu. S-au reorientat. Astă mic, pisoiul mic, Vlad Cosma, era cu cluburile, însă domnişoara notar, Andreea Cosma, a fost identificată cu nişte facturi de zugrăveală la birou. S-a făcut o percheziţie şi atunci, după cum se spune, pe calculatorul dânsei au fost găsite nişte fotografii foarte sexy, unele nud. Procurorul Negulescu a rămas vrăjit de farmecele domnişoarei şi a început o întreagă telenovelă în care un procuror îndrăgostit face şicane sau servicii către această domnişoară cu care dorea să se căsătorească„, a afirmat consultantul politic.

Acesta a mai precizat că este înfricoşător pentru cetăţenii corecţi să ai un procuror cu asemenea limbaj. „Eu sper să fie o minoritate, dar sigur mai există şi alţi Portocală. În momentul în care un personaj cum este Portocală administrează dosare cum este cel al lui Sebastian Ghiţă, Victor Ponta, Cosma, dosare grele şi noi îl vedem cum vorbeşte, ce mesaje i-a dat Andreei Cosma, ne dăm seama că ceva este în neregulă. Cineva trebuia să îl scoată de mult din acest sistem„, a mai spus Cozmin Guşă.

Consultantul politic a mai spus că merită făcut un film. „De asta vorbeam despre o telenovelă. Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Portocală Negulescu stăteau la masă şi negociau, iar dacă se va adeveri că ei plănuiau o căsătorie, iar că naş la nuntă trebuie să fie Onea, şeful secţiei DNA Ploieşti, după ce vom râdem ne vom îngrozi„, a explicat acesta.

Noi vorbim despre o celulă ciudată în care familia Cosma acţionează unitar pentru a face un scandal public în contextul în care săptămâna viitoare au pronunţare într-un dosar foarte greu. Se face acest scandal în care sunt vizaţi oameni, procurori, cu care ei stăteau la masă şi discutau„, a mai spus Cozmin Guşă, explicând că aşa ceva nu este permis.

Conform lui, Ghiţă poate să vină acum să spună că probele administrate de el le-a făcut în baza duşmăniei. „Vlad Cosma, un deputat, beizadea, băiat de bani gata, îşi negocia pielea chiar impotriva lui Sebastian Ghiţă şi alţii. Acest scandal nu este unul naţional, este o telenovelă de Prahova„, a mai spus acesta.

Întrebat cine orchestează această telenovelă, Cozmin Guşă precizează că cei interesaţi ca sistemul justiţie să se prăbuşească înaintea unor condamnări definitive sau înaintea trimiterii unor dosare în instanţă.

Tabloul mare este cu totul alta. Vedem acolo un lucru foarte periculos: vedem o parte din mass-media care acceptă minciuni şi manipulari doar pentru că sunt sugerate de către o majoritate parlamentară care are ca scop dărâmarea sistemului de justiţie, nu reconstrucţia„, a declarat consultantul politic, precizând că cei care vor să facă acest lucru, de la Dragnea şi Tăriceanu, sunt oameni cu dosare multiple, oameni care au fost dovediţi ca oameni care au devalizat bugete.

Minciuna asta însămânţată de Băsescu a făcut nişte pui groaznici, nişte monştri. Epigonii lui Băsescu, trecând prin Ponta şi ajungând la Dragnea, sunt nişte oameni mai puţini talentaţi, dar care au prins o masă critică de oameni interesaţi de perpetuarea acestei minciuni şi de prostirea populaţiei. Pe de altă parte, avem lipsă de reacţie din partea celor care ar trebuie să apere acest sistem de justiţie. Şi nu am cum să încep decât cu preşedintele Iohannis„, a spus consultantul politic, adăugând că noi avem oameni în statul român plătiţi foarte bine care nu sunt politicieni şi care au datoria să vină să vorbească public.

Lumea trage cu puşca cu lunetă în Laura Codruţa Kovesi. Cu totul fals. Laura Codruţa Kovesi, la masa puterii unde s-ar fi luat decizia. Laura Codruţa Kovesi nu dispunea, cel care dispunea era Băsescu. Laura Codruţa Kovesi este singura care a rămas pe teren şi este un ţap ispăşitor a unor fapte care nu au fost coordonate de ea. Şi acum ce să facă? Să vină să spună: aia mi-a zis-o Băsescu, aia mi-a zis-o Maior şi Coldea?„, a mai spus Cozmin Guşă, adăugând însă că Laura Codruţa Kovesi a greşit în cazul Portocală pentru că a întârziat foarte mult.

Conform acestuia, problema se pune aşa: „dacă unui astfel de procuror i-au picat oameni nevinovaţi în gheară?”.Din marile cazuri eu nu ştiu să spun că unul este cinstit. Problema nu este că sistemul a tras în oameni cinstiţi, problema este sistemul a tras în oameni corupţi dar cu putere„, a mai spus consultantul politic.

Cozmin Guşă a precizat că noi nu am aflat nimic despre marile privatizări care au pus România pe butuci. “Marea minciună dusă de la o guvernare la altă, este una în care oameni din echipa Băsescu, Ponta sau Dragnea îşi ascund propriile fapte. Un ghem de complicităţi, asta a fost tot timpul. Nu se poate aşa ceva, cineva din sistemul asta de justiţie să vină şi să spună stop„, a declarat acesta.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cine a câștigat Survivor All Stars? Dezvăluire uluitoare despre Zanni, concurenții sunt revoltați
Cine a câștigat Survivor All Stars? Dezvăluire uluitoare despre Zanni, concurenții sunt revoltați
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită a milionarului, care e cu 24 de ani mai tânără
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Ispita de la Insula Iubirii i-a luat mințile fostului campion al României! Milionarul a divorțat pentru Antonela, mai tânără cu 24 de ani
Ispita de la Insula Iubirii i-a luat mințile fostului campion al României! Milionarul a divorțat...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Bomba sexy care a cucerit un celebru milionar român. Iubitul ei e cu 24 de ani mai în vârstă și abia a ieșit dintr-un mariaj
Bomba sexy care a cucerit un celebru milionar român. Iubitul ei e cu 24 de...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului....
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
„Vreau să vă spun adevărul despre Mădălin Paul”. Prietenul tânărului mort în accidentul de la Deveselu rupe tăcerea. Ce spune acesta despre presupusa iubită , dar și despre modul în care Mădălin și-ar fi pierdut viața
„Vreau să vă spun adevărul despre Mădălin Paul”. Prietenul tânărului mort în accidentul de la...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una alteia: „A încercat să ne imite și să ne ironizeze mai mult decât a ne imita.”
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Unde să NU-ți încarci NICIODATĂ telefonul! Ce riști?
Unde să NU-ți încarci NICIODATĂ telefonul! Ce riști?
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
S-a aflat deja! Echipele care au părăsit Asia Express. Adi Nartea și Victor Slav ar fi printre eliminați
S-a aflat deja! Echipele care au părăsit Asia Express. Adi Nartea și Victor Slav ar...
Obiectivul turistic din România care are peste 10 milioane de ani. Puțini l-au vizitat
Obiectivul turistic din România care are peste 10 milioane de ani. Puțini l-au vizitat
Țeapa luată de o clientă la un magazin Lidl din România. Cum a ajuns să plătească peste 300 de lei
Țeapa luată de o clientă la un magazin Lidl din România. Cum a ajuns să...
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
BOMBA BOMBELOR în showbiz! Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au semnat cu PROTV! Vor fi juraţii MasterChef România sezonul 9
BOMBA BOMBELOR în showbiz! Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au semnat cu PROTV! Vor fi juraţii...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Tesla concediază peste 10% din angajaţi la nivel global, pe fondul scăderii vânzărilor
Tesla concediază peste 10% din angajaţi la nivel global, pe fondul scăderii vânzărilor
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15 aprilie
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15...
Militari români vor lupta în Orientul Mijlociu. Iohannis a aprobat decizia
Militari români vor lupta în Orientul Mijlociu. Iohannis a aprobat decizia
Primele imagini cu Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la MasterChef România. Pro TV a anunțat când îi vezi la televizor
Primele imagini cu Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la MasterChef România. Pro TV...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
Cum se implică Robert Drilea în creșterea copiilor Deei Maxer:
Cum se implică Robert Drilea în creșterea copiilor Deei Maxer: "Mă surprinde cu toate lucrurile...
Mama Elodiei Ghinescu, sfâșiată de durere. Unicul ei nepot nu îi bate niciodată la ușă: „M-au ținut la poartă”
Mama Elodiei Ghinescu, sfâșiată de durere. Unicul ei nepot nu îi bate niciodată la ușă:...
Localitatea din România în care au ajuns tone de gunoaie din Europa: „Așa e de ani de zile”
Localitatea din România în care au ajuns tone de gunoaie din Europa: „Așa e de...
Ce să faci dacă vârfurile plantelor de apartament sunt maro. Așa rezolvi problema, fără prea mari bătăi de cap
Ce să faci dacă vârfurile plantelor de apartament sunt maro. Așa rezolvi problema, fără prea...