Crimă sau sinucidere?! Valerii Davydenko, un parlamentar ucrainean, găsit împușcat în cap, în toaleta biroului

Publicat: 24/05/2020 | 09:54
Crimă sau sinucidere?! Valerii Davydenko, un parlamentar ucrainean, găsit împușcat în cap, în toaleta biroului

Parlamentarul ucrainean Valerii Davydenko a fost găsit fără suflare în biroul său. Tragedia a fost anunțată de ministrul de Interne, Anton Gerascenko, pe o rețea socială.

VEZI AICI: MUTARE-ȘOC ÎN UCRAINA. PREȘEDINTELE ZELENSKI L-A DEMIS PE ȘEFUL ADMINISTRAȚIEI PREZIDENȚIALE, IAR RUSIA RĂMÂNE FĂRĂ OMUL DE INFLUENŢĂ ÎN ADMINISTRAŢIA DE LA KIEV

Truplul lui Valerii Davydenko a fost descoperit în toaleta biroului său, cu o rană fatală în urma împușcării în cap. Poliția investighează toate posibilitățile.

Trupul parlamentarului Valerii Davydenko a fost găsit cu o rană letală la cap„, a scris Gerashchenko într-o postare pe Facebook.

În perioada mai 2013 – martie 2014, Valerii Davidenko a fost ministrul Agriculturii. A candidat ca și independent la ultimele alegeri parlamentare, care au avut loc anul trecut. În prezent, făcea parte dintr-un grup parlamentar care sprijină partidul președintelui Vladimir Zelenski.

ANCHETĂ. O comisie din Senatul SUA cercetează activităţile în Ucraina ale fiului lui Joseph Biden

Cine este Vladimir Zelenski, cel pe care îl susținea Valerii Davidenko

Vladimir Zelenski este președintele în funcție al Ucrainei, fost comediant, scenarist, producător de filme și politician. Fondator, director artistic și lider al Studiia Kvartal-95, companie de producție de emisiuni de televiziune și concerte.

NU RATA: ACTORUL VOLODIMIR ZELENSKI ESTE NOUL PREŞEDINTE AL UCRAINEI! CU CÂTE VOTURI A CÂȘTIGAT

A candidat pentru funcția de președinte al Ucrainei în alegerile încheiate pe 21 aprilie 2019. A câștigat în primul tur care a avut loc pe 31 martie 2019, obținând aproximativ 30% din voturi, ceea ce i-a adus calificarea pentru participarea la al doilea scrutin.

Trei săptămâni mai târziu, Vladimir Zelenski a câștigat fulminant alegerile prezidențiale în fața oponentului său Petro Poroșenko, obținând circa 70% din voturi, în acest mod devenind cel de-al șaselea președinte al Ucrainei.

Acesta a preluat oficial funcția la 20 mai 2019.