Crimele din Caracal: Alexandra și Luiza nu sunt singurele. Poliția Română confirmă: încă 17 copii dispăruți

Publicat: 30/07/2019 | 11:53
Crimele din Caracal: Alexandra și Luiza nu sunt singurele. Poliția Română confirmă: încă 17 copii dispăruți

Crimele din Caracal care au îngrozit o țară întreagă nu sunt singurele, Poliția Română confirmă încă 17 copii dispăruți, dintre care 7 băieţi şi 10 fete. Cel mai vechi caz este cel al lui Burcsa Csaba, care avea la momentul dispariţiei vârsta de doar 2 ani, iar de la momentul dispariţiei sale au trecut 15 ani.

El a dispărut în 2004, în jurul orei 12:30, din satul său natal Mohu, judeţul Sibiu. Semnalmentele sale la acel moment erau „înăţime 50 – 60 cm, greutate 15 kg, ten deschis, păr blond ondulat, tuns scurt”, se arată pe pagina web a Poliţiei Române, scrie Mediafax.ro.

În 2019, Poliţia Română raportează în secţiunea „copii dispăruţi” doar patru cazuri şi toate vizează dispariţiile unor fete. Două dintre acestea sunt cele ale adolescentei Măceşeanu Alexandra- Mihaela, în vârstă de 15 ani, dispărută şi ucisă la Caracal, şi a tinerei Melencu Mihaela Luiza, moartă în aceleaşi condiţii.

O altă tânără care nu s-a mai întors acasă din data de 29.03.2019 este Isleam Raluca, născută în Medgidia, judeţul Constanţa.

În ziua de 29 martie 2019, în jurul orelor 07.15, fata ar fi plecat în mod voluntar de la domiciuliu către liceul teoretic Murfatlar şi nu a mai revenit până în prezent. „Este posibil să fie în compania numitului Ene Alex-Geogre, în vârstă de 21 ani”, se arată pe pagina web a Poliţiei Române.

De asemenea, pe listă este şi Varga Gabriela-Alina, născută în Marghita, judeţul Bihor, în vârstă de 15 ani, figurează de asemenea pe site-ul Poliţiei Române ca fiind dispărută începând cu data de 12.04.2019, orele 07:00, când a plecat voluntar de la domiciliu şi de când nu s-a mai întors până în prezent.

Dana-Daniela Baciuna, de negăsit de 13 ani

O tânără din Reşiţa, de negăsit de 13 ani: Dana-Daniela Baciuna s-a născut la data de 18 decembrie 2000, iar la vârsta de şase ani a dispărut de pe raza oraşului Reşiţa, din judeţul Caraş-Severin, în care locuia. Potrivit datelor făcute publice de Poliţia Română, nu se mai ştie nimic de Dana din data de 14 aprilie 2006, existând date că a căzut în râul Bârzava, „care avea un debit foarte mare şi a fost luată de curenţi, până în prezent aceasta nefiind găsită”.

La data dispariţiei, fetiţa (şase ani, la acel moment) purta pantaloni 3/4 de culoare roşie, maiou de culoare albă, şlapi de culoare deschisă. „În momentul în care o persoană este introdusă în aplicaţia copiilor dispăruţi, nu este scoasă până în momentul în care cazul este soluţionat în vreun fel sau altul„, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Dinu Nicorici.

Poliţiştii bihoreni caută două fete de 15 ani, una dispărută în decembrie 2017, cealaltă în aprilie 2019, ambele având acelaşi nume de familie, Varga, dar nefiind înrudite, şi născute în acelaşi an, 2004, dispariţiile fiind semnalate şi la nivel european.

Reprezentanţii IPJ Bihor au declarat, luni, că amândouă fete au plecat voluntar de acasă şi nu s-au mai întors până în prezent. ”Sidonia Varga, născută în Oradea în 15 octombrie 2004 şi domiciliată în comuna Lungaşu de jos, judeţul Bihor, a plecat voluntar de la domiciliu la data de 1 decembrie 2017, orele 12, şi nu s-a mai întors până în prezent. Fata are 160 cm, ochi căprui, păr şaten, lung, prins în coadă, circa 75 kg, corpolentă, faţă ovală. Are 3 – 4 aluniţe pe gât în partea dreaptă. Când a plecat de acasă, purta o geacă crem, cu mâneci din imitaţie de piele, negre, bluză vişinie, pantaloni de trening albaştri, pantofi sport crem cu buline negre”, spun reprezentanţii IPJ Bihor.

„Cealaltă fată se numeşte Gabriela Alina Varga şi s-a născut în 28 februarie 2004 în municipiul Marghita, dar domicilia în comuna bihoreană Şimian. La data de 12 aprilie 2019, orele 7, a plecat voluntar de la domiciliu şi nu s-a mai întors. Ca semnalmente, fata are 160 cm, înălţime, ochi căprui, păr şaten, lung, circa 60 kg, faţa ovală şi purta la data dispariţiei o geacă maro, blugi culoare albastră, tenişi culoare alba cu dungi roşii. Fata a mai fost plecată voluntar de la domiciliu, revenindde bunăvoie”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, pentru găsirea celor două minore, poliţiştii bihoreni au desfăşurat investigaţii în teren, activităţi de căutare şi verificare a persoanelor cu care s-a stabilit că cele două fete au intrat în contact sau a locurilor frecventate de acestea.

De asemenea, a fost solicitată urmărirea naţională şi în toate statele Spaţiului Schengen a celor două fete”, au subliniat reprezentanţii IPJ Bihor.

Citește și...