Cristi Borcea a fost la un pas de sinucidere în pușcărie: ”M-a luat Giovanni, mi-a dat o palmă…”

Publicat: 03/07/2020 | 07:55
Cristi Borcea a fost la un pas de sinucidere în pușcărie: ”M-a luat Giovanni, mi-a dat o palmă…”

Cristi Borcea nu a avut un trai ”roz” în pușcărie, așa cum multă lume crede. Chiar fostul acționar al lui Dinamo a dezvăluit că perioada petrecută după gratii a fost un chin și că s-a gândit, la un moment dat, la sinucidere.

CITEȘTE ȘI: INFORMAȚII ÎN PREMIERĂ. CRISTI BORCEA: „PATRU DINTRE COPIII MEI SUNT FĂCUȚI ÎN DETENȚIE. NU AM FOLOSIT NICIODATĂ CAMERA NUPȚIALĂ”

Cinci ani a stat în închisoare Cristi Borcea, acolo unde nu a avut un tratament preferențial, având în vedere puterea financiară a lui, dar și faptul că era o persoană foarte cunoscută. Borcea a făcut dezvăluirile la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”, de pe gsp.

Cristi Borcea avea să ajungă, în pușcărie, la munca de jos, a spălat holurile închisorii și s-a ocupat de centrala termică. A mărturisit că patru dintre copiii lui au fost făcuți în timp ce era închis, însă nu a avut acces la camera nupțială, ci toți au fost concepuți în permisie. Doar permisiile l-au ajutat să depășească momentul greu. A avut chiar gânduri sinucigașe, doar ajutorul pe care l-a primit de la Giovanni Becali, închis și el în Dosarul Transferurilor, l-a ajutat să depășească situația în care se afla. „Am fost prăbușit! Dar m-a luat Giovanni și mi-a dat o palmă. Am vrut să iau toate medicamentele… De la meciul ăla cu Urziceniul eu am ajuns să iau foarte, foarte multe medicamente. Fotbalul m-a nenorocit, m-am dus la pușcărie!”, a fost dezvăluirea lui Cristi Borcea.

Cristi Borcea a mărturisit că tot ce s-a zvonit a fost neadevărat și că a avut parte de aceleași condiții ca restul deținuților. Atât la Jilava, cât și la Poarta Albă, dușul era comun și erau nevoiți să se spele 200 în timp de o oră. De altfel, nu a dormit niciodată singur în celulă, ci cu alți trei sau chiar 11 bărbați. Colegi i-au fost atât Victor, cât și cunoscutul Giovanni Becali, care l-a și sprijinit moral. Condițiile din închisoare au fost mizere. A trebuit să lovească ușa pentru a goni șobolanii și ajunsese să-i fie atât de teamă de ei încât nu mergea singur noaptea nici măcar până la baie.

Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în închisoare

În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.

NU RATA: SOLIDARITATE ÎN ROMÂNIA! VALENTINA ȘI CRISTI BORCEA AU DONAT 100.000 DE EURO SPITALELOR DIN ȚARĂ

În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.