Cristi Borcea, gata să fie eliberat. Ce planuri are fostul acţionar dinamovist, după ce a stat aproape patru ani şi jumătate după gratii

Publicat: 02/07/2018 | 07:50

Astăzi, 2 iulie, Cristi Borcea ar putea să fie lăsat liber, după ce a stat aproape patru ani și jumătate după gratii. Hotărârea ar putea veni după ce joi, la Tribunalul Ilfov s-a judecat contestaţia la eliberarea condiţionată, iar decizia a fost amânată pentru azi. (Promotiile zilei la monitoare)

Cristi Borcea află astăzi dacă va fi eliberat

Vestea magistraţilor, care ar urma să decidă dacă fostul acţionar de la Dinamo, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul „Transferurilor de jucători”, rămâne sau nu în închisoare, este așteptată cu nerăbdare de iubita acestuia, Valentina Pelinel.

Citește și: Cristi Borcea se însoară cu Valentina Pelinel când iese din închisoare! Ce spune tatăl fostului boss de la Dinamo

Până acum, instanţa i-a respins de două ori cererea de liberare condiţionată, potrivit observator.tv. În timpul petrecut în închisoare, Cristi Borcea s-a plâns de frustrare. El rste singurul condamnat în dosarul „Transferurilor de jucători” care a rămas încarcerat. Pe 2 mai, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins lui Borcea cererea de eliberare condiţionată, decizia instanţei nefiind definitivă. (Cele mai bune oferte laptopuri)

A fost pentru a doua oară când Cristian Borcea a cerut eliberarea condiţionată. El a mai făcut o astfel de solicitare şi în 2017. Atunci, Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, în octombrie, că fostul acţionar al Dinamo nu poate fi eliberat condiţionat şi că poate formula o nouă cerere după şase luni.

Citește și: Fiul lui Cristi Borcea, transformare incredibilă după și-a tăiat stomacul! Patrick a slăbit 40 de kilograme și a intrat în afaceri

Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în anul 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor de jucători”.

În martie 2014, în dosarul ”Transferurilor de jucători” au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni de închisoare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu la câte trei ani şi patru luni de închisoare.

În luna februarie a acestui an, magistraţii instanţei supreme au decis achitarea lui Cristian Borcea în dosarul privind mita dată fostei judecătoare Geanina Terceanu. În acest dosar, Victor Becali a fost condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare, Ioan Becali a primit şapte ani şi patru luni de închisoare, iar Geanina Terceanu a fost condamnată la şapte ani de închisoare.

Citește și...