CSM București critică FRH: „O decizie josnică!”

Autor:
Publicat: 19/05/2020 | 09:40
CSM București critică FRH: „O decizie josnică!”

Jucătorarea CSM București, Cristina Neagu, a criticat în termini duri pe rețelele de socializare decizia luată de Federaţia Română de Handbal (FRH) de a îngheţa sezonul intern din cauza pandemiei de coronavirus.

Desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, Neagu Neagu a spus că cea mai amre dezamăgirea nu o reprezintă neacordarea titlului, ci stabilirea locul 1 care înseamnă calificare directă în Liga Campionilor ținându-se cont de ierarhia la zi în contextul în care CSM-ul avea și un meci mai puțin disputat.

„Federaţia Română de Handbal a decis sa îngheţe campionatul cu clasamentul actual, fără acordarea medaliilor de campioni. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează. Eram echipa favorită să câştigam titlul în acest sezon, şi singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment, îl reprezenta faptul ca aveam un meci mai puţin disputat decât alte echipe. O restanţă pe care cel mai probabil am fi câştigat-o. Sper să primim wild-card şi să jucam în Liga Campionilor în sezonul viitor, acolo unde ne este locul şi ar fi trebuit să fim calificate direct”, a fost mesajul postat de Cristina Neagu pe o rețea proprie de socializare.

Mult mai vehement a fost Adrian Vasile, Antrenorul formației CSM București. Într-un mesaj postat tot pe rețelele de socializare, tehnicianul a caracterizat drept „josnică” decizia FRH de a „îngheța” sezonul în Liga Națională.

„Nu voi lăsa o astfel de decizie să îmi afecteze conduita şi crezurile, indiferent de josnicia ei, dar, din păcate, am puterea să recunosc că nu sunt atât de surprins. Ce trist este să mă întreb totuşi: De ce nu eşti surprins? Fetelor şi staff-ului meu, vă spun, ca şi până acum: Jos pălăria! Vă mulţumesc! Pentru mine sunteţi #campioni!”, a fost mesajul postat de Adrian Vasile pe o rețea proprie de socializare.

Așa cum v-am informat ieri, Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât ca sezonul 2019-2020, atât în Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului.