CTP a dat de belea! CNCD l-a amendat pentru limbajul colorat prin care a caracterizat-o pe Viorica Dăncilă! Ce obligaţii are jurnalistul

Publicat: 31/01/2018 | 16:53
CTP a dat de belea! CNCD l-a amendat pentru limbajul colorat prin care a caracterizat-o pe Viorica Dăncilă! Ce obligaţii are jurnalistul

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că într-o emisiune televizată a făcut o asociere ce încalcă dreptul la demnitate la adresa premierului Viorica Dăncilă, căreia i-a spus 'pavianul cu mantie'. Mai mult, Cosmin Prelipceanu a fost sancţionat cu o amendă similară pentru discriminare.

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 31.01.2018, a adoptat următoarea hotărâre: asocierea creată de către domnul Cristian Tudor Popescu, la emisiunea Jurnalul de seară din data de 16.01.2018, pe postul de televiziune Digi 24, între doamna Viorica Dăncilă şi pavianul cu mantie, reprezintă hărţuire şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 5 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Comportamentul moderatorului emisiunii, Cosmin Prelipceanu, precum şi lipsa de reacţie a acestuia reprezintă discriminare conform art. 2 alin 4 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Faptele celor 2 jurnalişti exced libertăţii de exprimare în conformitate cu legislaţia din România şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Colegiul director a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 de lei fiecărui reclamat în parte, arată Agerpres. Totodată, reclamaţii vor prezenta rezumatul hotărârii în speţă în cadrul aceleiaşi emisiuni, cu începere de la ora 21,00Cei prezenţi la şedinţa Colegiului director al CNCD au votat în unanimitate această hotărâre.

Citește și...