Acasă » Știri » Cu cât a ajuns să se vândă porumbul fiert pe plaja din Eforie Nord, acum, că a început sezonul

Cu cât a ajuns să se vândă porumbul fiert pe plaja din Eforie Nord, acum, că a început sezonul

De: Anca Chihaie 25/06/2025 | 11:43

Odată cu debutul sezonului estival, litoralul românesc începe din nou să forfotească. Turiștii se îndreaptă în număr din ce în ce mai mare spre stațiunile de pe malul Mării Negre, iar Eforie Nord este, ca în fiecare an, una dintre cele mai căutate destinații. Printre prosoape, șezlonguri și umbrele colorate, vânzătorii ambulanți își fac simțită prezența cu ofertele lor deja tradiționale. În centrul atenției rămâne, ca de obicei, porumbul fiert – o gustare simplă, dar populară, care a devenit simbolul neoficial al plajelor românești.

Creșterea fluxului turistic din ultimele săptămâni a dus la o cerere crescută pentru acest produs. Mulți dintre cei prezenți pe litoral aleg să se bucure de porumbul fiert chiar de mai multe ori pe zi, ignorând ușoara creștere de preț, în favoarea gustului familiar și a valorii nutritive. Alții, mai atenți la buget, încep să caute alternative sau să consume mai rar acest tip de gustare.

CITEȘTE ȘI: Reacția virală a unei turiste din Hamburg după ce a ajuns în București: ”De ce nu vorbește nimeni?!”

Cât a ajuns să coste un porumb fiert la Eforie Nord

În această vară, însă, turiștii care vor să se bucure de un porumb fierbinte și sărat trebuie să plătească un preț mai mare decât în anii trecuți. Un știulete de porumb se vinde acum cu 9,99 lei, un tarif considerat de unii ridicat, dar explicabil în contextul actual al pieței.

Prețul reflectă mai mulți factori cumulativi, începând cu scumpirea materiilor prime din agricultură și continuând cu costurile de transport și taxe de autorizare pentru vânzarea pe plajă. Comerțul sezonier, supus unor reguli stricte și unor cheltuieli deloc neglijabile, își pune amprenta direct asupra produsului finit.

Pe de altă parte, porumbul fiert rămâne una dintre cele mai sănătoase gustări de vară. Este bogat în vitamina E, cunoscută pentru efectul său antioxidant și rolul protector în sănătatea articulațiilor. Consumul regulat contribuie la reducerea colesterolului și la scăderea riscului de afecțiuni cardiovasculare, precum ateroscleroza sau infarctul. În plus, porumbul conține potasiu, un mineral esențial pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii.

Această combinație de gust plăcut și beneficii nutriționale îl menține pe porumbul fiert în topul preferințelor celor care aleg să petreacă zilele toride pe malul mării. Fie că îl cumpără de la vânzătorii ambulanți sau din punctele fixe de desfacere, turiștii continuă să îl considere o gustare de sezon ideală: ușoară, rapidă și hrănitoare.

Foto: Facebook

Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la „împinge tava” în Mamaia. Cum a reacționat un turist când a văzut prețurile

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×