Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar românii deja au început să facă pregătirile pentru masa festivă. Din meniu nu are cum să lipsească mielul, însă mulți sunt cei care se tem că prețul acestui tip de carne va exploda. Însă, mama lui Culiță Sterp, o specialistă în acest domeniu, vine cu vești îmbucurătoare și spune că în acest an carnea de miel ar trebui să fie mai ieftină. Însă, există și mulți care nu lasă la preț, asta pentru că cererea este mare, iar oferta este mică.
Toată lumea știe că Mama Geta este șefă peste afacerea cu oi a familiei. Femeia se ocupă de câteva sute de oi și se bucură de un adevărat succes în Hațeg. Acum, în preajma Sărbătorilor Pascale, mama lui Culiță Sterp are mult de muncă și așteaptă comenzile pentru carnea de miel. Cu câți lei vinde femeia kilogramul de miel în 2024?
(CITEȘTE ȘI: MAMA GETA, ÎN LACRIMI DIN CAUZA LUI CULIȚĂ STERP! S-A ÎNTÂMPLAT CHIAR DE ZIUA EI DE NAȘTERE: „CE-MI FĂCUȘI?”)
Deși mulți români se tem că în acest an nu o să își permită să aibă pe masa de Paște celebra friptură de miel, Mama Geta vine cu vești îmbucurătoare. Aceasta spune că în 2024, prețul pentru carnea de miel ar trebui să scadă, asta pentru că porumbul s-a ieftinit.
Însă, chiar și așa, tendința generală este de a crește prețul, spune Mama Geta, asta pentru că cererea este mare, iar oferta destul de mică. Se pare că puțini sunt cei care mai au miei de vânzare, așa că își permit să nu scadă prețul. Dar mama lui Culiță Sterp este darnică și spune că în acest an prețul cu care va vinde carnea de miel este de 45 – 50 de lei kilogramul.
„Noi avem câteva sute de oi, la stână, două turme, e muncă multă. Se vinde bine carnea de miel, mai ales de vreo 5 ani, se dă bine în tot cursul anilor. Anul acesta carnea de miel nu trebuia să fie mai scumpă, pentru că porumbul s-a ieftin, a scăzut după ce a fost adus și din Ucraina.
Dimpotrivă, carnea trebuia să scadă cu 10 lei kilogramul. Anul trecut un kilogram de porumb era vreo 1, 4 lei, în 2024 l-am luat cu 0,7 lei, la jumătate de preț. Carnea de miel s-a scumpit pentru că cerința e mare, iar oferta este mică, s-au împuținat în țară turmele de oi. Dacă, la piață, un kilogram de carne de miel costă cam 60 de lei, noi îl dăm, de acasă, cu 45-50 de lei kilogramul”, a declarat Mama Geta, potrivit playtech.ro.
În ceea ce privește meniul pentru masa de Paște, Mama Geta spune că nu se va chinui prea mult. Chiar dacă întreaga familie se va aduna acasă de Paște, femeia le va pune pe masă câteva preparate simple și bune.
Așadar, meniul de care familia Sterp se va bucura de Paște conține: ciorbă de miel, două-trei feluri de prăjituri, friptură de miel și drob.
„De când mă știu, de când sunt aici cu gospodăria, nu mi-a plăcut să fac 1.000 de feluri de mâncare, și pe care mai apoi să le arunc. Prepar ciorbă de miel, două-trei feluri de prăjituri, friptură de miel și drob, atât.
Nu mă complic cu salată de vinete sau de beouf, ca să stau să muncesc, iar mai apoi să nu le mai mănânce nimeni. Nu fac cumpărăturile în avans, cu o zi înainte încep treaba prin bucătărie, apoi vin copiii, punem ce am pregătit pe masă și suntem foarte mulțumiți cu ce avem”, a mai spus Mama Geta.