Cum arată acum Lina Medina, femeia care a devenit cea mai tânără mamă din istorie în urmă cu 80 de ani. Declarații rare despre tatăl copilului pe care l-a născut la doar 5 ani

Publicat: 07/12/2018 | 13:19

Povestea de viață a Linei Medina, cunoscută drept “cea mai tânără mamă din istoria medicală”, continuă să fascineze milioane de oameni simpli și cercetători la aproape opt decenii de când a născut pe când avea vârsta grădiniței. Într-un interviu mai vechi au apărut declarații rare despre posibilul tată al băiețelului pe care Lina Medina l-a adus pe lume pe când ea avea cinci anișori.

Lina Medina s-a născut pe 27 septembrie 1933 în Ticrapo, un sat situat în cea mai săracă regiune din Peru. Ea mai avea opt fraţi, iar copilăria a fost una normală. Presa internațională relatează faptul că, încă din primii ani de viață, Lina Medina s-a dezvoltat mai repede în comparație cu ceilalți copii. Mai mult, a avut prima menstruție la vârsta de doar 2 ani și jumătate.

La 5 ani, fetița a fost dusă la spital de părinți din cauza faptului că avea o umflătură suspectă, care părea a fi o tumoare. După ce a fost consultată, a venit și verdictul crunt al medicilor: Lina Medina era însărcinată în luna a şaptea. Șase săptămâni mai târziu, ea a devenit cea mai tânără mamă din istorie. Fiul Linei s-a născut pe 14 mai 1939 şi a fost botezat Gerardo, fiind prenumele doctorului care a examinat-o prima oară.

Din cauza faptului că avea pelvisul prea mic şi nu putea naşte în mod natural, Lina a născut prin cezariană. Dosctorul care a făcut operaţia a descoperit că, deşi avea doar 5 ani, Lina Midina avea deja organele sexuale complet dezvoltate. Ulterior, endocrinologii au stabilit că ea suferea de pubertate precoce, titrează jurnaliștii de la allthatsinteresting.com. Această afecţiune rară afectează 1 din 10.000 de copii, majoritatea de sex feminin. În cazurile de pubertate precoce, organele sexuale se dezvoltă complet până la vârsta de opt ani.

După ce a devenit mămică, Lina Medina și băiețelul ei s-au întors în satul natal, iar micuțul a crescut crezând că Lina este sora lui. Pe când era adolescent, Gerardo a aflat că Lina, care era doar cu 5 ani mai mare, era mama lui. Într-un interviu acordat din 1955, fiul Linei Medina a afirmat că vrea să devină medic. Deşi nu părea că are probleme de sănătate, Gerardo Medina a murit la 40 de ani din cauza unei boli centrate în măduva osoasă.

Lina Medina a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul: “cea mai tânără mamă din istoria medicală”, însă a dus o viață obișnuită. Ea a devenit secretara lui Gerardo Lozado, medicului care a ajutat-o să nască. Iar în anii ’70, s-a căsătorit cu un bărbat pe nume Raúl Jurado. Pe când avea 39 de ani, adică în 1972, a născut un al doilea copil.

Experiența ei a șocat și fascinat întreaga lume, iar circumstanţele în care ea a rămas însărcinată nu au fost elucidate complet nici până în zilele noastre. În toamna acestui an, Lina Medina a împlinit 85 de ani și a apărut o poză recentă cu ea. Deși e încă foarte căutată de jurnaliști dornici să-i afle povestea și să dezvăluie detaliile ținute secret timp de aproape 80 de ani, ea refuză să vorbească. În trecut, i s-au oferit sume importante de bani ca să spună cine e tatăl lui , însă a refuzat categoric.

Declarații rare despre tatăl fiul Linei Medina, cea mai tânără mamă din istorie

Într-un articol apărut în 1955 despre acest caz, Luis Leon a amintit de o tradiţie străveche praticată în Peru. Potrivit acestuia, în comunităţile izolate din zonele muntoase din țara natală a Linei Medina încă mai practicau ritualuri religioase precreştine, care implicau uneori şi orgii sexuale. Autorul susţine că este posibil ca aceasta să fi participat la un asemenea eveniment, însă acestea sunt doar speculaţii.

Lina Medina împreună cu primul ei fiu, Gerardo. El a trăit doar 40 de ani și a murit din cauza unei boli centrate în măduva osoasă. Sursa foto: captură YouTube

Din 2015, Lina Medina trăiește în districtul sărac din Lima, cunoscut sub numele de “Chicago Chico”.

Citește și...