Cum i-au impresionat doi deținuți români pe italieni. Au devenit eroi. „Voi propune o decorație pentru ei”

Autor:
Publicat: 24/08/2020 | 21:51
Cum i-au impresionat doi deținuți români pe italieni. Au devenit eroi. „Voi propune o decorație pentru ei”

Doi deținuți români au reușit să îi impresioneze pe italieni. Mai mult, au fost numiți eroi și s-a propus o decorare a lor. Toate aceste lucruri vin în urma faptului că cei doi au reușit să salveze o adolescentă de la înec, în largul insulei Pianosa.

Cei doi deţinuţi români, în vârstă de 37 și 45 de ani, care aveau permisiunea de a lucra în afara penitenciarului, nu au ezitat atunci când au văzut că o fetiță care era pe punctul de a se îneca și au reacționat imediat. Întreg evenimentul a avut loc sâmbătă, copila de 13 ani a fost la un pas să se înece în apele Mării Tireniene din jurul insulei Pianosa, provincia Livorno, scrie Știri Diaspora. (CITEȘTE ȘI: CAZ INEDIT LA O ÎNCHISOARE DIN ROMA! DOI DEȚINUȚI AU EVADAT, DAR AU LĂSAT UN BILET ÎN CARE PROMIT CĂ SE VOR ÎNTOARCE)

Adolescent se afla în mare, la circa 100 de metri distanță de plaja Cala Giovanna de pe insula Pianosa, când a fost înțepată de o meduză și nu a mai putut înota. A început să strige după ajutor, iar cei doi deținuți români, au sărit imediat în mare pentru a o salva.

„Voi propune o decorație pentru ei”

Deținuții au reușit să o aducă pe fata la mal, în siguranță. După acest eveniment cei doi au fost felicitați și au fost numiți eroi. Mai mult, directorul penitenciarului a declarat că va propune o decorație pentru ei. (VEZI ȘI: PENITENCIARUL JILAVA SE AFLĂ APROAPE DE O CATASTROFĂ SIMILARĂ CU SUCEAVA. GARDIANUL INFECTAT CU COVID-19 AR FI INTRAT ÎN CONTACT CU APROAPE 500 DE DEȚINUȚI)

„Este o demonstrație clară despre modul în care o închisoare reeducativă ca a noastră determină un comportament lăudabil din partea prizonierilor. Evident, sunt satisfăcut de intervenția lor care ne dă speranță pentru viitoarea reintegrare a acestora în societate. Voi propune o decorație pentru ei”, a declarat Francesco D’Anselmo, directorul închisorii Porto Azzurro.