Cum își pregătesc părinții copiii pentru prima zi de școală: ”Mami, dar cum o să ne jucăm?”

Publicat: 13/09/2020 | 16:21
Cum își pregătesc părinții copiii pentru prima zi de școală: ”Mami, dar cum o să ne jucăm?”

Noul an școlar începe luni, 14 septembrie. În contextul pandemiei de coronavirus, elevii vor fi nevoiți să respecte regulile impuse de autorități. Mai greu este, însă, pentru părinții care își pregătesc copiii pentru școală. Aceștia trebuie să aibă răspunsuri la fiecare întrebare pusă de micuții lor.

În alți ani, părinții își ajutau copiii pentru noul an școlar cu pregătirea ghiozdanului, achiziționarea manualelor, caietelor, stiloului și alte lucrui necesare. Acum, însă, aceștia se confruntă cu altfel de emoții. Nu din cauza începerii anului școlar ci a condițiilor în care vor fi nevoiți să stea micuții lor în sălile de curs și a regulilor pe care trebuie să le respecte.

”Voi putea sa-mi îmbrăţişez colegii?”, ”Când trebuie să port mască?”, ”De ce trebuie să port mască?”, ”Ce înseamnă distanţare socială”, sunt câteva dintre întrebările la care părinţii trebuie să răspundă astăzi, înainte de începerea anului școlar. (CITEȘTE ȘI: ADELINA PESTRIȚU, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ CE A DISPĂRUT DIN SOCIAL MEDIA. “AM DECIS SĂ…”)

” – Nu am voie să îmbrățișez pe nicio prietena?

 – Nu iubita… ți-e dor, dar.. anul acesta nu mai puteți să vă îmbrățișați.

 – Mami, dar cum o să ne jucăm?

 – Cum o să vă jucaţi? Mami, o să mergeţi în curte, fiecare cu grupa voastră, pe jocurile pe care le aveţi în curte trebuie să păstraţi distanţa socială”, a fost discuția între mamă și fiică, în urma unui reportaj făcut la Antena 3.

În ce condiții un elev poate să își dea jos masca

Ce se va întâmpla cu elevii care vor simți nevoia să își dea masca jos, având în vedere perioada lungă de timp pe care aceștia vor fi obligați să o poarte zilnic? Monica Anisie a mărturisit că aceștia vor fi nevoiți să iasă afară din sălile de curs. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 13 SEPTEMBRIE. S-AU ÎNREGISTRAT 1.109 NOI CAZURI DE INFECTARE, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

„Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv.

Dacă un copil va solicita să își scoată masca, poate să meargă afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Profesorul decide dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă”, a declarat Monica Anisie.