Cum l-a “turnat” avocatul lui Iohannis pe disidentul Iulius Filip

Publicat: 13/04/2019 | 14:26

Dezvăluire șocantă făcută de avocata Ingrid Mocanu pe pagina sa de Facebook. Totul a pornit de la ”Cazul Iulius Filip”, disidentul căruia Augustin Lazăr i-a refuzat eliberarea din penitenciarul Aiud, în anii `80. Avocata Ingrid Mocanu susține că disidentul Iulius Filip a fost ”turnat” în închisoare de Gheorghe Mușat. Numai că acesta nu este un oarecare, ci chiar… actualul avocat al lui Klaus Iohannis. Pe lângă Klaus Iohannis, în portofoliul avocatului Gheorghe Mușat se află și alte nume mari, printre care și Marco Hossl, CEO Kaufland România, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, prezintă informații incendiare referitoare la acest subiect. 

Avocata Ingrid Mocanu susține pe pagina sa de Facebook că disidentul Iulius Filip a fost ”turnat” în pușcărie de un securist acoperit care avea numele conspirativ MIRON. Și, mai scrie ea, ”grupul torționarilor veseli s-a adunat să distrugă vieți și să sfărâme destine”. Avocata Ingrid Mocanu face referire și la emisiunea ”Aktualitatea românească”, moderată de Sorina Matei la postul de televiziune B1 TV.

“Pe Iulius Filip l-a turnat în închisoare un securist acoperit, cu nume conspirativ MIRON – spune Sorina Ruxandra Matei în emisiunea ei. Acest Miron este Gheorghe Mușat, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor sale. Mușat ”a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă și devine avocat. În 1984, este arestat pentru că a dezvăluit unor cunoștințe că fusese securist și este condamnat la închisoare. Face 4 ani de detenție la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, având numele conspirativ MIRON. Își indeplinește conștiincios datoria și întocmește peste 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnați politic”, notează Ingrid Mocanu, preluată și de stirpesurse.ro.

Gheorghe Mușat (nume conspirativ MIRON) este eliberat condiționat

Disidentul Iulius Filip s-a aflat, bineînțeles, printre cei pe care actualul avocat al lui Klaus Iohannis i-a ”turnat” fără a avea nici cel mai mic regret. Și, la un moment dat, pentru ”bună purtare”, Gheorghe Mușat este liberat condiționat.

”Acum înțelegeți legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate? Un Securist turnător, inclusiv al lui Filip (așa cum spuneau ei, trebuia să devii informator ca să ieși liberat condiționat) îi este avocat și pe procurorul torționar îl pune procuror general. Cum să îl demită pe torționarul lui Iulius Filip dacă pe turnătorul lui Filip și l-a luat avocat?”, scrie avocata Ingrid Mocanu pe Facebook.

Sorina Matei: ”Ofițerii de securitate care l-au terorizat pe Iulius Filip”

Într-o succintă prezentare a emisiunii sale din 12 aprilie 2019, Sorina Matei a promis dezvăluiri în exclusivitate:

”EXCLUSIV. DOCUMENTE ÎN PREMIERĂ ÎN CAZUL FILIP- LAZĂR
EXCLUSIV. CINE L-A TURNAT LA SECURITATE PE EROUL ROMÂNIEI
EXCLUSIV. CE FĂCEA IULIUS FILIP ÎN INFERNUL AIUD EXCLUSIV: NOTELE INFORMATIVE PE IULIUS FILIP DIN AIUD
EXCLUSIV. OFIŢERII SECURITĂŢII CARE L-AU TERORIZAT PE EROU
EXCLUSIV. DOSARUL DE URMĂRIRE INFORMATIVĂ AL LUI IULUS FILIP
MECANISMUL INFERNAL AL SECURITĂŢII CARE A STAT PE IULIUS FILIP
VEDEŢI LISTA ZECILOR DE OFIŢERI DE SECURITATE CARE L-AU TERORIZAT PE FILIP
INCREDIBIL! CE A INVENTAT SECURITATEA SPECIAL PENTRU IULIUS FILIP”

Şi multe altele. Credeţi-mă că e #de #neratat.”

Într-adevăr, cei care au urmărit emisiunea ”Aktualitatea românească” de la B1 TV au aflat, cu surprindere, informații cutremurătoare. Gheorghe Mușat, actualul avocat al lui Klaus Iohannis – și al altor nume ”grele”, vezi CEO Kaufland România, Marco Hossl – a fost ofițer acoperit al Securității și, pentru că ”fluierase în biserică”, a ajuns în închisoarea de la Aiud, acolo unde a fost ”conștiincios”, turnându-i pe cei care făceau pușcărie politică. Printre ei aflându-se, bineînțeles, și disidentul Iulius Filip.

Sorina Matei: ”Acești oameni trăiesc în alte realități”

Sorina Matei a insistat, de la bun început, în a spune că toți cei care au făcut parte din aparatul de represiune al PCR nu ar fi trebuit cooptați, niciodată, în funcții publice de maximă importanță – vezi situația procurorului general Augustin Lazăr. Cu atât mai mult se complică lucrurile în momentul în care președintele Iohannis îl apără, vehement, pe Augustin Lazăr, președintele României fiind apărat, la rândul său, de avocatul Gheorghe Mușat. Acesta fiind cel care – încarcerat la Aiud, în anii `89 – îl ”turna” tocmai pe marele disident Iulius Filip.

Iar incontestabilul triunghi de interese – Klaus Iohannis, Augustin Lazăr, Gheorghe Mușat-MIRON – demonstrează, spune Sorina Matei, că acești oameni ”trăiesc în alte realități”.

”În jurul lui Iulius Filip erau foarte multe note informative”, spune Sorina Matei în emisiunea sa, ”evaluarea sa făcându-se eclusiv în funcție de aceste note informative”.

Notă informativă întocmită de MIRON – gheorghe Mușat – actualul avocat al lui Klaus Iohannis

Sursa acestei note informative, precizează Sorina Matei, este chiar MIRON, respectiv Gheoghe Mușat, actualul avocat al președintelui Klaus Iohannis. Fiecare mișcare, fiecare cuvânt al lui Iulius Filip sunt descrise de actualul avocat al președintelui României cu lux de amănunte, observându-se ”atenția” permanentă pe care o acorda disidentului pe care îl urmărea.

Actualul avocat al lui Klaus Iohannis insistă – în cuprinsul notei informative – că disidentul Iulius Filip ”contestă activitatea PCR”, susținând, printre altele, că presa din România ”dezinformează”. Gheorghe Mușat-MIRON scrie către Securitate că Iulius Filip declară, de față cu colegii de celulă, că în România ”a fost instaurată dictatura”.

Paradoxal – reiese din informația transmisă de Sorina Matei – astfel de personaje care au colaborat cu regimul comunist vorbesc acum despre democrație și au șters cu buretele propriul trecut infam.

O altă notă informativă întocmită de un colaborator al Securității. Reișea din ea că disidentul Iulius Filip contestă regimul comunist, cântă cu voce tare sau fluieră atunci când deținuții urmăresc emisiunile de la televizor în cadru organizat.

Iulius Filip – dosar de urmărire ”Fodor”

Iulius Filip, al cărui nume conspirativ în dosarul de urmărire era „Fodor“, este un disident anticomunist şi fost deţinut politic român. Numele lui a fost implicat într-un recent scandal de presă, când o publicaţie a acuzat că Filip nu ar fi fost eliberat din puşcărie în perioada comunistă pentru că nu i-ar fi permis Augustin Lazăr.

Din închisoare, Iulius Filip i-a scris lui Augustin Lazăr, în anul 1986, pe vremea când procurorul era preşedintele comisiei de eliberări de la Aiud:

“Te întreb frate române chiar dacă faci parte din aparatul de represiune – Nu auzi durerea şi oftatul neamului românesc? Nu vezi cum această Ţară bogată şi frumoasă cu un popor harnic a ajuns săracă? La nivelul la care te găseşti care crezi că sînt cauzele? De ce crezi că mă găsesc în închisoare? După părerea mea cele două închisori Aiud şi Gherla sînt ruşinea Ardealului, României, Europei că să nu spun lumii?
Te-ai întrebat vreodată cîţi fraţi români au trecut pe aici? Te-ai întrebat vreodată de ce Istoria şi timpul prezent n-au transformat aceste închisori în muzeu? (sau altă destinaţie)”, se arată în scrisoarea publicată de Centrul de Consultanţă Istorică.

Augustin Lazăr a catalogat drept grosolănii declarațiile potrivit cărora procurorul deschidea sau închidea pe cineva într-un penitenciar. Lazăr nu a exclus totuși ca printre dosare să se fi aflat și cel al disidentului Filip, dar susține că totul era calculat matematic, conform cotidianul.ro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...