Cum poate scăpa ”Monstrul din Caracal” de închisoare. Avocatul lui Gheorghe Dincă a făcut anunțul

Publicat: 08/10/2019 | 19:28
Cum poate scăpa ”Monstrul din Caracal” de închisoare. Avocatul lui Gheorghe Dincă a făcut anunțul

Gheorghe Dincă a fost supus unei expertize psihiatrice, medicii încercând să determine dacă acesta a vut sau nu discernământ atunci când – așa cum a declarat în fața anchetatorilor – le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu. 

Familiile celor două adolescente nu cred că fetele au fost ucise, iar ancheta se află în plină desfășurare, doi specialiști FBI efectuând – săptămâna trecută – și o analiză comportamentală a lui Gheorghe Dincă. Avocatul acestuia, Claudiu Lascoschi, a declarat că nu a putut participa la expertiza psihiatrică, legea interzicând acest lucru, însă a insistat asupra ideii că ”Monstrul din Caracal” ar putea scăpa de închisoare în cazul în care se va ajunge la concluzia că nu a avut discernământ.

„Eu nu am fost acolo pentru că prezența avocatului nu numai că nu este obligatorie, dar avocatul nu are ce căuta acolo. Se discută cu inculpatul. Se analizează conduita lui în raport cu faptele pe care le-a comis, se încearcă a se stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptelor și dacă a avut capacitate de a-și manifesta libera voința în comiterea faptelor. În condițiile în care s-ar dovedi că a fost iresponsabil nu ar putea fi condamnat cu închisoarea, fapta nu i-ar putea fi imputată”, a declarat Claudiu Lascoschi, conform stiripesurse.ro.

Regretă că a fost prins

Dincă a menționat că ambele crime s-ar fi produs în dormitor și nu în așa-zisa cameră a ororilor, pe care, spune el, o folosea doar pentru reparaț În ce le privește pe cele două victime, criminalul a susţinut că le-a omorât şi a menționat că s-ar fi înțeles cu ele să întrețină relații sexuale contracost. Referindu-se la Luiza Melencu, bărbatul a spus că, deși s-ar fi înțeles cu el să facă sex, fata ar fi râs de el pe motiv că este gras și bătrân. Din acest motiv, ar fi lovit-o cu pumnul, iar ea a murit pe loc.iile auto. Se pare că la primă vedere, medicii au concluzionat că lui Dincă i se pare firesc să omoare un om și că singurul său regret este faptul că a fost prins.

În ce privește cazul Alexandrei Măceșanu, Dincă a povestit că, după ce s-a înțeles cu ea să facă sex pentru suma de 50 de lei, a dus-o acasă, unde a legat-o cu o sfoară ca să nu fugă. Acum, suspectul regretă faptul că, susține el, i-ar fi lăsat “sfoara prea lungă”. Așa ar fi putut victima să ajungă la un telefon și să sune la 112. La un moment dat, Dincă, ar fi intrat la ea, iar fata l-ar fi anunțat că “pleacă acasă”. Refuzurile ei repetate l-a fi înfierbântat, iar la un moment dat, ar fi lovit-o cu pumnul, în mod fatal, ca și în cazul Luizei.