Cum s-a auzit cutremurul de 5,8 grade, din noaptea de sâmbătă spre duminică! Înregistrarea care-ți dă fiori

Publicat: 29/10/2018 | 17:34
Cum s-a auzit cutremurul de 5,8 grade, din noaptea de sâmbătă spre duminică! Înregistrarea care-ți dă fiori

România a fost lovită de cel mai mare cutrmur din ultimii 14 ani, 5,8 grade pe Scara Richter. S-a întâmplat la ora 3:38, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar o înregistrare a sunetului acestuia este, de-a dreptul, înspăimântătoare.

Sistemul REVIS, o invenţie a profesorului ieşean Silviu Gurlui, a captat sunetele dinaintea cutremurului, dar și care l-au însoțit apoi. Acest mecanism complex a fost conceput, în premieră, pentru măsurarea vibraţiilor din Turnul cu Ceas al Palatului Culturii din Iaşi, scrie observator.tv. (CITEȘTE ȘI: VIDEO TI SE RIDICĂ PĂRUL DE GROAZĂ! UITE CUM S-A AUZIT CUTREMURUL DEVASTATOR DIN 77. SUNETELE ASTEA TE VOR SPERIA DE MOARTE)

Publicată de Silviu Gurlui pe Duminică, 28 Octombrie 2018

Profesorul Gurlui a postat pe Facebook o înregistrare care surprinde undele seismice captate de REVIS în Palatul Culturii, în timpul cutremurului. „Premieră. Astfel s-a auzit cutremurul de asta noapte din turnul Palatului din Iasi. Multumesc celor ce au ajutat la acest proiect REVIS”, a scris Gurlui pe Facebook.

„În urma şocului primit de Palat, turnul a tremurat aproape 5 minute! Parcă e o coardă vibrantă. Odată întinsă, oscilează mult. Asta arată de ce orice sursă de vibraţie este periculoasă. Cercetam mai departe contribuţia oricărei surse, stres cu variaţie în timp şi în spaţiu”, a mai transmis profesorul ieşean. (CITEȘTE ȘI: MARIA GHIORGHIU, PREVIZIUNEA CARE I-A ÎNGROZIT PE ROMÂNI, DUPĂ CE A PREZIT CUTREMURUL DEVASTATOR DIN IRAN ŞI IRAK)

Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 151 de kilometri, arată INFP. A avut loc în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (21 km), Covasna (35 km), Intorsura Buzaului (41 km), Targu Secuiesc (49 km) si Valenii de Munte (58 km).