Cum s-au gândit doi indivizi să facă bani în timpul pandemiei. Au câștigat dintr-un foc 60.000 de lei

Publicat: 01/07/2020 | 14:19
Cum s-au gândit doi indivizi să facă bani în timpul pandemiei. Au câștigat dintr-un foc 60.000 de lei

Pandemia este pentru unii un prilej bun de a păcăli statul şi a face bani uşor. Este şi cazul a doi indivizi care au pus la cale un plan pentru a obţine indemnizaţii în perioada stării de urgenţă, în baza unor contracte fictive.

În perioada aprilie-mai, la începutul pandemiei, doi bărbaţi ar fi racolat mai multe persoane care nu aveau surse de venit sau aveau venituri foarte mici, în scopul obținerii indemnizației de sprijin cuvenite persoanelor a căror activitate a fost întreruptă pe perioada stării de urgență. (CITEȘTE ȘI: FOSTA SOȚIE A LUI RĂZVAN SIMION, CERUTĂ ÎN CĂSĂTORIE? ”SUNT PREGĂTIT, ANTICIPAM MOMENTUL”)

Unul dintre ei, în calitate de administrator al mai multor societăți comerciale, ar fi încheiat contracte fictive de cesiune drepturi de autor în domeniul realizării de fotografii, videofilmări, traduceri din limbi străine sau drepturi asupra unor opere muzicale cu 14 persoane fizice.

Au strâns 60.000 de lei

Apoi, fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe, precum și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de urgență. (VEZI ȘI: DESPĂRȚIRE-BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! VEDETA DIN SERIALUL ”VLAD” A DIVORȚAT DE SOȚUL EI)

Din indemnizaţiile primite, s-ar fi strâns suma de 60.000 de lei din care aproximativ jumătate din sumă ar fi fost deja încasată, diferența urmând a fi oprită de la efectuarea plății. Poliţiştii au intrat pe fir şi au descins în această dimineaţă la sediile unor societăți comerciale, cât și la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, în locații din municipiul București, județul Iflov și județul Prahova.