Acasă » Exclusiv » Cum se executau asasinatele în serie comandate de milionarul român

Cum se executau asasinatele în serie comandate de milionarul român

De: Răzvan Scarlat 23/02/2018 | 23:54
Cum se executau asasinatele în serie comandate de milionarul român
Sergiu Băhăian a fost condamnat la ani grei de închisoare ca urmare a mai multor asasinate pe care le-a cosmis

Reporterii DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.RO) au intrat în posesia unor documente terifiante. Vă prezentăm, în exclusivitate, cum se executau asasinatele în serie comandate de Sergiu Băhăian, supranumit ”Călăul de boschetari”, cel care, în anii ’90, a iniţiat un joc piramidal în urma căruia zeci de mii de oameni au rămas fără bani. Gruparea controversatului om de afaceri jongla cu milioane de euro și acționa după principiile organizațiilor mafiote.

Sergiu Băhăian a fost arestat în urmă cu opt ani, după ce a fost acuzat că a comandat uciderea mai multor persoane, printre care şi oameni ai străzii. Doi bărbati au fost îngropați de vii, iar alți doi au fost aruncați în Canalul Dunăre – Marea Neagră în perioada 2006-2008. Iniţial, Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de detenţie, însă i s-au mai adăugat cinci după ce au fost contopite mai multe pedepse.

Procurorii DIICOT au stabilit că Sergiu Băhăian a constituit, alături de alte persoane, un grup infracţional cu scopul de a obţine în mod ilicit beneficii materiale importante prin inducerea în eroare a mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de leasing. (VEZI AICI: A CEDAT PSIHIC! SERGIU BĂHĂIAN A PRIMIT 26 DE ANI DE INCHISOARE PENTRU INSTIGARE LA ASASINATE IN SERIE)

Prejudiciul creat de gruparea “Călăului de boschetari” a fost de sute de mii de euro. Procurorii au demonstrat că acesta s-a folosit de oameni ai străzii pentru a contracta credite bancare, după care a ordonat uciderea lor. În schimbul serviciilor pe care i le făceau, Băhăian îi îmbrăca pe oamenii fără adăpost şi le oferea de mâncare şi de băut. Când au devenit incomozi, boschetarii au fost îmbătaţi de complicii omului de afaceri, apoi ucişi cu mai multe lovituri de ciocan în cap. Cadavrele au fost abandonate în canalul Dunăre-Marea Neagră sau îngropate în ciment. (CITEȘTE ȘI: DRAMA LUI SERGIU BĂHĂIAN! AFLAT ÎN PUȘCĂRIE, “CĂLĂUL DE BOSCHETARI” SUSPINĂ DUPĂ IUBIREA VIEȚII SALE ȘI…)

Amănunte incredibile ies acum la iveală, iar reporterii DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.RO) vă, prezintă, în exclusivitate, pasaje din dosarul care a dus la condamnarea lui Sergiu Băhăian și a locotenenților acestuia, Dan Negurar, Marian Edward Mărculescu și Gheorghe Vasilache. ”Călăul de boschetari” a recunoscut că a format o grupare infracțională, la fel și colaboratorii săi.

“Inculpatul Băhăian Sergiu, audiat fiind și în faza de urmărire penală și în fața Tribunalului, a recunoscut întreaga activitate infracțională adoptând o atitudine sinceră, de recunoaștere, încercând doar să minimizeze participarea unor coinculpați, însă în ceea ce privește propriile acțiuni le-a descris într-o manieră care se coroborează cu materialul probator administrat în cauză.

Inculpatul Mărculescu Edward Marian, în faza de urmărire penală, a avut o atitudine de recunoaștere parțială a faptelor comise, arătând că în anul 2007 îl deservea pe inculpatul Băhăian ca șofer, dar și ca dactilograf, împrejurare în care a aflat că acesta caută societăți comerciale pe care să le folosească în mod ilicit în sensul de a obține nelegal sume de bani de la cele trei societăți de leasing, pe care le nominalizează”, este unul dintre pasajele din dosar.

Conform unui pasaj din dosar, Sergiu Băhăian a recunoscut întreaga activitate infracțională
Conform unui pasaj din dosar, Sergiu Băhăian a recunoscut întreaga activitate infracțională

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă și cum erau racolate persoanele de pe urma cărora Sergiu Băhăian și gruparea sa au câștigat o avere.

“Persoanele racolate erau susținute financiar de către liderii grupării, în sensul că: le asigurau cazarea și transportul; mergeau împreună în diferite restaurante de lux pentru a le crea convingerea că au devenit persoane importante ca urmare a preluării părților sociale ale societăților comerciale; îi susțineau financiar pentru preluarea societăților comerciale, atât înainte de cesionarea părților sociale, cât și după aceea, pentru a nu fi denunțați organelor de poliție; după transmiterea părților sociale se deschideau conturi pe numele săgeților/locotenenților, la unitățile bancare de pe raza Municipiului București, fiind semnate filele CEC și biletele la ordin de către aceștia, în calitate de administratori de drept, costurile fiind suportate de lideri. Aceste mijloace de plată erau ulterior încredințate unuia din liderii grupării sau erau folosite împreună cu aceștia și sub coordonarea lor în desfășurarea activității infracționale, atât pentru a-i convinge pe reprezentanții părților vătămate de bonitatea persoanelor juridice preluate, cât și pentru a-i menține în eroare pe parcursul executării contractelor comerciale încheiate prin mijloace frauduloase, prin folosirea unor calități mincinoase de către așa-zișii reprezentanți ai societăților comerciale”, se precizează în dosar.

Grupul a activat în perioada martie-octombrie 2007

Datorită faptului că erau personaje cu o anumită cultură generală, Edward Marian Mărculescu și Dan Negureanu au fost mandatați să discute cu oamenii și să-i convingă să contracteze anumite credite bancare.

“La indicația liderilor grupării, au fost date împuterniciri unor persoane (inculpații Mărculescu Edward Marian și Negureanu Dan), care foloseau un limbaj elevat, fiind racolate în acest sens, persoane cu studii superioare, deoarece intrau mult mai ușor în contact cu părțile vătămate și le creau convingerea că sunt reprezentanții unor societăți comerciale cu potențial economic și solvabile. Sumele de bani provenite din activitatea infracțională erau împărțite de liderii grupării corespunzător atribuțiilor execuționale și contribuției fiecăruia dintre membrii la derularea activității infracționale”, este un alt pasaj din dosar.

Sumele de bani erau împărțite de liderii grupării corespunzător contribuției fiecăruia
Sumele de bani erau împărțite de liderii grupării corespunzător contribuției fiecăruia

Timp de opt luni a acționat în România gruparea controversatului om de afaceri Sergiu Băhăian, perioadă în care infractorii s-au folosit inclusiv de identități false pentru a intra în posesia unor tractoare, autocare și excavatoare.

“În fapt s-a reținut că în perioada martie – octombrie 2007, pe teritoriul României a activat un grup infracțional organizat cu o structură bine determinată, piramidală, cu reguli bine stabilite, și un scop infracțional comun, acela de a obține importante sume de bani din săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în dauna mai multor societăți comerciale, fie de leasing financiar, fie societăți ce aveau ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare și nealimentare”, se arată în dosar. (NU RATA: COMPLICELE LUI SERGIU BĂHĂIAN VREA O PEDEAPSĂ MAI MICĂ. ARE 13 ANI DE ÎNCHISOARE, DAR…)

În concluzie, s-a reținut că gruparea “Călăului de boschetari” jongla cu milioane de euro și acționa după principiile organizațiilor mafiote. Astfel că sentințele date în acest dosar nu sunt deloc întâmplătoare.

“În acest sens, s-a reținut că liderii grupului aveau o capacitate de organizare deosebită, iar ierarhia subordonării în cadrul grupului era bine stabilită astfel: lideri – inculpatul Băhăian Sergiu și făptuitorul S.I. au inițiat și constituit gruparea infracțională. Datorită capacităților lor organizatorice au racolat și determinat mai multe persoane care au contribuit prin diferite mijloace la activitatea infracțională a grupării pentru a îndeplini scopul infracțional. Grupul infracțional organizat s-a format la începutul anului 2007, iar coordonatorii grupării infracționale au determinat persoane cu o situație materială precară să preia societăți comerciale, ca asociat unic și administrator, administrarea în fapt fiind realizată de coordonatorii grupului”, este un alt pasaj din dosar.

Grupul infracțional s-a format la începutul anului 2007
Grupul infracțional s-a format la începutul anului 2007

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Fost ministru cunoscut, lângă o blondă misterioasă. Fermecat de femeia de lângă el
Fost ministru cunoscut, lângă o blondă misterioasă. Fermecat de femeia de lângă el
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice