Cum se va desfășura examenul de Bacalaureat în 2020. Reguli noi de desfășurare a probelor scrise

Autor: T.S
Publicat: 22/05/2020 | 12:32
Cum se va desfășura examenul de Bacalaureat în 2020. Reguli noi de desfășurare a probelor scrise

În contextul pandemiei de coronavirus, anul acesta Bacalaureatul și Evaluarea Națională se vor desfășura în condiții speciale. În sala de examen vor intra maxim elevi, dar și un cadru medical.

Mai mult, la intrarea în școală elevilor li se va lua și temperatura. Examenul de Bacalaureat din această vară se va susține în săli de clasă în care vor fi cel mult 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul. Prezența unui cadru medical este obligatorie.

Elevii lucrează din greu

Bacalaureatul va începe cu proba scrisă la limba şi literatura română, pe 22 iunie. A doua probă are loc pe 23 iunie la Limba şi literatura maternă, pe 24 iunie are loc proba obligatorie a profilului, iar pe 25 iunie proba la alegere a profilului și specializării.

O elevă de clasa a XII-a spune că lucrează zi de zi pentru a lua note mari la Bacalaureat, însă tot nu se simte pregătită.

„Nu mă simt foarte pregătită pentru că mi-am întrerupt meditaţiile. Cursurile online nu mă prea ajută. Nu prea se fac. O să fie un rezultat foarte slab la Bac. Foarte slab. Sunt şi alţii care se chinuie şi nu pricep, nu înţeleg. Am o colegă care se chinuie să înveţe şi nu înţelege exact ce a făcut acolo. Lecţia este video, de pe net. Degeaba se chinuie să facă dacă nu înţelege”, a spus Andreea, o elevă de clasa a XII-a.

Ca Andreea mai sunt şi alţi elevi. Pentru a veni în ajutorul lor, vor fi organizate cursuri de pregătire, timp de două săptămâni, în școli. Iar regulile vor fi stricte. Cei de liceu nu vor petrece mai mult de trei ore la școală, iar cei din ciclul gimanazial două ore, scrie Mediafax

Citește și...