Cum se va face accesul la aeroportul Henri Coandă începând de miercuri. Ce reguli trebuie să respecte pasagerii

Publicat: 08/09/2020 | 13:00
Cum se va face accesul la aeroportul Henri Coandă începând de miercuri. Ce reguli trebuie să respecte pasagerii

Începând de miercuri, accesul pasagerilor la aeroportul Henri Coandă se va face direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din faţa terminalului.

Anunțul a fost făcut, în cursul zilei de marți, de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care admnistrează cel mai mare aeroport al ţării.

Citește și: Coronavirus România 8 septembrie. Precizările momentului + Ce se întâmplă la ATI

„Începând cu data de 9 septembrie, la aeroportul Henri Coandă va fi permis accesul pasagerilor direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din faţa terminalului. Rămân însă valabile toate celelalte cerinţe, respectiv măsurarea temperaturii la intrarea în terminal, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanţei de 1,5 metri faţă de celelalte persoane şi purtarea măştii astfel încât să acopere gura şi nasul”, arată CNAB într-un comunicat de presă.

Măsurile luate pentru confortul pasagerilor

Potrivit documentului, măsurile au fost decise avându-se în vedere confortul pasagerilor, în contextul apropierii sezonului rece, dar şi traficul încă redus în contextul pandemiei de CoVid 19.

„Întreg personalul aeroportului a primit atribuţia să monitorizeze respectarea cerinţelor privind purtarea măştii şi păstrarea distanţei şi, în caz contrar, să solicite intervenţia imediată a poliţiei şi jandarmeriei”,  precizează compania.

Tot de la 9 septembrie va fi permis şi accesul autovehiculelor (autobuze RATB, autocare, autoturisme personale, TAXI etc.) în faţa aerogării Plecări, pentru debarcarea pasagerilor şi însoţitorilor acestora.

Se redeschid și resturantele și cafenelele

Tot din 9 septembrie, în aeroport, vor fi redeschise restaurante şi cafenele, în plus faţă de cele care şi-au reluat deja funcţionarea în urmă cu o săptămână.

Corturile din faţa terminalului vor fi demontate şi, din 11 septembrie, parcarea în care acestea sunt acum amplasate se va redeschide pentru public.

Nu rata: Zonă roșie de COVID-19 în județul Arad. Localitățile unde școala ar putea să nu înceapă pe 14 septembrie

„Rămân valabile pentru pasageri recomandarea de a se prezenta la timp la aeroport, precum şi cea de a respecta semnificaţia indicatoarelor de direcţionare, atât pe fluxul auto din faţa aeroportului cât şi pe fluxurile de pasageri. Reamintim că, în zona aeroportului, circulaţia auto este afectată de lucrările la conexiunea feroviară a aeroportului cu Gara de Nord, lucrări aflate în curs de finalizare”, mai informează compania.