Home » Stiri » Cum va fi vremea în vacanța de 1 mai!

Cum va fi vremea în vacanța de 1 mai!

De: Cancan 24/04/2018 | 12:11
Cum va fi vremea în vacanța de 1 mai!

Specialiștii din domeniu au anuțat cu va fi fremea în vacanța de 1 mai. Meteorologii anunță că  vremea va fi cu mult mai caldă faţă de normalul acestei perioade, cu temperaturi care vor ajunge până la 29-30 de grade de grade Celsius. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat prognoza pentru perioada 23 aprilie – 6 mai.(CITEȘTE ȘI: INDICELE ROBOR A EXPLODAT! VEȘTI PROASTE PENTRU ROMÂNII CU CREDITE ÎN LEI)

 

BANAT

Majoritatea zilelor din intervalul 23 aprilie – 6 mai, în special până în 2 mai, vor fi caracterizate de o vreme cu mult mai caldă decât normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 25-28 de grade, în medie regională. Valori uşor mai mici, dar menţinându-se totuşi peste mediile climatologice, se vor înregistra în 24 şi 27 aprilie şi posibil în ultimele zile ale perioadei de prognoză, când sunt estimate temperaturi diurne medii de 22-24 de grade. Pe timpul nopţii, valorile se vor situa peste cele specifice perioadei, cu minime în general de 10-14 grade. Probabilitatea pentru ploi -de scurtă durată, asociate în general instabilităţii atmosferice- va fi mai mare în data de 24 aprilie, în intervalele 26-27 aprilie şi 2-6 mai, perioade când vor fi posibile izolat şi cantităţi de apă mai însemnate.(NU RATA, AICI: CANCAN.RO PUBLICĂ ÎN PREMIERĂ… MĂRTURII ȘOCANTE DIN CULISELE CELUI MAI POPULAR SHOW TV DIN ROMÂNIA!)

 

CRIŞANA

În cea mai mare parte a intervalului, în special până în data de 2 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice, cu maxime de 24-27 de grade, în medie regională. Valori uşor mai scăzute, dar menţinându-se totuşi peste cele normale se vor înregistra în 24 şi 27 aprilie şi posibil în ultimele zile ale perioadei de prognoză, când pe timpul zilei sunt estimate temperaturi medii de 22-24 de grade. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea se vor situa peste cele normale, urmând a se înregistra valori de 10-12 grade, în medie. Probabilitatea pentru ploi (de scurtă durată, asociate în general instabilităţii atmosferice) va fi mai mare în intervalele 23-24 şi 26-27 aprilie, dar şi după data de 2 mai, perioade când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.(CITEȘTE ȘI: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ ÎN DOSARUL LUI DANI MOCANU! JUDECĂTORII AU HOTĂRÂT SĂ…)

TRANSILVANIA

Media valorilor termice diurne se va menţine, în cea mai mare parte a intervalului, cu mult peste cea climatologic specifică acestei perioade din an, cu valori în general de 23-26 de grade. Pentru zilele de 24 şi 27 aprilie şi posibil către sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt de aştepat temperaturi uşor mai scăzute, dar în continuare peste cele normale, maxime în medie de 20-22 de grade. Regimul termic nocturn, relativ constant de-a lungul perioadei de prognoză, va fi caracterizat de valori medii de 6-10 grade. În zilele de 24 şi 27 aprilie şi posibil după data de 2 mai probabilitatea pentru averse de ploaie va fi relativ ridicată şi nu sunt excluse cantităţi de apă izolat mai însemnate. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile pe spaţii mici, în orele după-amiezilor.

MARAMUREŞ

Majoritatea zilelor din intervalul de referinţă vor fi caracterizate de o vreme cu mult mai caldă decât normal pentru perioada din an, cu temperaturi maxime de 23-26 de grade, în medie regională. Valori mai coborâte, dar menţinându-se în general peste mediile climatologice, se vor înregistra în 24 şi 27 aprilie şi posibil în ultimele zile ale perioadei de prognoză, când sunt estimate temperaturi diurne medii de 21-23 de grade. Estimările indică un regim termic nocturn peste cel specific perioadei, cu minime în general de 9-11 grade. Probabilitatea pentru ploi (în general de scurtă durată, asociate instabilităţii atmosferice) va fi mai mare în intervalele 23-24 şi 26-27 aprilie, dar şi după data 2 mai, perioade când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.(NU RATA, AICI: ADEVĂRUL DESPRE POZELE CU ANDRA DEZBRĂCATĂ!)

MOLDOVA

Vremea deosebit de caldă va predomina în cea mai mare parte a intervalului, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 23-27 de grade. Excepţie vor face zilele de 24 şi 27 aprilie şi posibil sfârşitul perioadei de prognoză când se vor înregistra valori mai scăzute, de 21-23 de grade, mediat regional, temperaturi care se menţin totuşi peste cele climatologic specifice. Regimul termic nocturn se va situa, pe tot parcursul intervalului, peste cel normal în această perioadă din an, cu medii ale valorilor minime de 9…12 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în general redusă pe perioada celor două săptămâni. Averse cu caracter local se vor semnala în zilele de 24 şi 27 aprilie.

DOBROGEA

Pe tot parcursul intervalului, valorile de temperatură nu vor avea variaţii importante, menţinându-se peste cele climatologic specifice, cu maxime diurne de 21-25 de grade, în medie regională. Aceeaşi tendinţă este estimată şi pentru regimul termic nocturn, caracterizat de valori medii de 10-14 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în general redusă pe perioada celor două săptămâni; ploi de scurtă durată, pe spaţii mici se vor semnala în data de 24 aprilie şi în intervalul 4-6 mai.(CITEȘTE ȘI: IMAGINILE CARE-L VOR SCANDALIZA PE BECALI!)

MUNTENIA

Pe întreaga perioadă a celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la sfârşit de aprilie şi început de lună mai. Temperaturile maxime vor fi în medie de 24-27 de grade, dar vor fi şi zile, în special în perioada 24 aprilie – 2 mai, în care vor fi posibile valori chiar mai ridicate, spre medii în jurul a 29-30 de grade la câmpie. În aceeaşi tendinţă vor evolua şi minimele nocturne ce se vor situa peste mediile multianuale, valori în marea lor majoritate în ecartul 9-12 grade. În ansamblu, intervalul de referinţă va avea o probabilitate redusă de ploaie. Averse cu caracter local vor fi în 24 aprilie, 27 aprilie şi, posibil, la sfârşitul celor două săptămâni.

OLTENIA

Majoritatea zilelor din intervalul de referinţă vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât normal pentru perioada din an, cu temperaturi maxime de 23-27 de grade, în medie regională. Vor fi şi zile, în special în perioada 24 aprilie – 2 mai, în care vor fi posibile valori chiar mai ridicate, spre medii în jurul a 29 de grade la câmpie. Estimările indică un regim termic nocturn peste cel specific pentru sfârşitul lunii aprilie şi începutul de mai, cu minime în general de 10-13 grade. Probabilitatea pentru ploi locale (de scurtă durată, asociate instabilităţii atmosferice) va fi mai mare în perioada 26-28 aprilie, dar şi după data 2 mai.(NU RATA, AICI: CE SPUNE GABRIEL COTABIȚĂ DESPRE ZVONUL CĂ VA DEVENI TATĂ: „ȘTIȚI VOI CEVA?”)

LA MUNTE

Valorile de temperatură se vor menţine, în cea mai mare parte a intervalului, mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu variaţii nesemnificative de o zi la alta; maximele diurne vor fi de 14-18 grade, iar minimele de 4-8 grade, temperaturi uşor mai mici fiind posibile în zilele de 27 şi 28 aprilie. Faţă de aceste valori mediate pe întreaga zonă montană, la altitudini mai mici, în general sub 1400 m, sunt de aşteptat temperaturi chiar mai ridicate, medii diurne în jurul a 20 de grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor. În special în zilele de 24 şi 27 aprilie şi după data de 2 mai, ploile vor fi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ.

 

Parteneri
Reghecampf, lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan. Ce decizie a luat acesta
Reghecampf, lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan. Ce decizie a luat acesta
FOTO. Cum arată Paula Seling, la 43 de ani, în costum de baie! Secretul cântăreței
FOTO. Cum arată Paula Seling, la 43 de ani, în costum de baie! Secretul cântăreței
Ce înseamnă martorul ”norișor” la Dacia Duster? Cât mai poți rula după ce apare?
Ce înseamnă martorul ”norișor” la Dacia Duster? Cât mai poți rula după ce apare?
10 variante de ibuprofen natural. Au efecte antiinflamatoare uimitoare
10 variante de ibuprofen natural. Au efecte antiinflamatoare uimitoare
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20 de alimente toxice pentru ficat
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
PUTIN, pregătit să apese BUTONUL NUCLEAR! Ce nu știu OAMENII de rând despre...
PUTIN, pregătit să apese BUTONUL NUCLEAR! Ce nu știu OAMENII de rând despre...
Simona Halep, despărțire după divorț! Nu vrea să mai vorbească cu ea
Simona Halep, despărțire după divorț! Nu vrea să mai vorbească cu ea
Mutu are iubită nouă: „Am văzut-o creață, mai focoasă”
Mutu are iubită nouă: „Am văzut-o creață, mai focoasă”
BANCUL ZILEI: Un detectiv îi dă raportul soțului gelos: Și-au dat și chiloții jos apoi
BANCUL ZILEI: Un detectiv îi dă raportul soțului gelos: Și-au dat și chiloții jos apoi
Culiță Sterp s-a dat de gol în direct! Primele declarații despre încă un copil: „Acum e momentul”
Culiță Sterp s-a dat de gol în direct! Primele declarații despre încă un copil: „Acum...
A vrut să se dea în leagăn, iar ce a urmat e bizar. Sfidează legile fizicii!
A vrut să se dea în leagăn, iar ce a urmat e bizar. Sfidează legile...
Putin are mai multe dubluri care ţin discursuri şi se duc la evenimente în locul său
Putin are mai multe dubluri care ţin discursuri şi se duc la evenimente în locul...
Veste SOC despre Florin Călinescu! Ce s-a întâmplat cu marele actor
Veste SOC despre Florin Călinescu! Ce s-a întâmplat cu marele actor
Un nou coșmar pentru șoferi. Cum vor fi vânați
Un nou coșmar pentru șoferi. Cum vor fi vânați
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
AUDIO-BOMBĂ. Apar noi probe în scandalul anului din politică: 'Eram rupt de foame și m-am dus cu deputatul'
AUDIO-BOMBĂ. Apar noi probe în scandalul anului din politică: 'Eram rupt de foame și m-am...
De ce s-a sinucis Florin Zalomir, campionul mondial la scrimă. Ce le-a spus prietenilor săi înainte să-și pună capăt zilelor
De ce s-a sinucis Florin Zalomir, campionul mondial la scrimă. Ce le-a spus prietenilor săi...
Ce s-a întâmplat între Adriana Bahmuțeanu și fiul lui George Restivan? Nimeni nu s-a așteptat la asta
Ce s-a întâmplat între Adriana Bahmuțeanu și fiul lui George Restivan? Nimeni nu s-a așteptat...
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Scandalul sexual ia amploare! Parlamentarul PSD ar fi fost 'pedepsit' de Teodosie după ce s-ar fi...
Scandalul sexual ia amploare! Parlamentarul PSD ar fi fost 'pedepsit' de Teodosie după ce s-ar...
Ofertele Lidl: 3 unelte cu display utile disponibile începând de joi
Ofertele Lidl: 3 unelte cu display utile disponibile începând de joi