Cunoscutul caricaturist ”atentează” la Cartea Recordurilor. Și-a propus să realizeze 1.000 de lucrări în trei zile!

Publicat: 09/03/2019 | 22:24

Cunoscutul caricaturist oltean Gogu Neagoe vrea să intre din nou în Cartea Recordurilor. Intenționează ca, la sfârşitul acestei săptămâni, să realizeze, la târgul de turism de la Craiova, caricaturi pentru oaspeții acestei manifestări.  (Prinde oferta Telekom) În cele trei zile de târg, Gogu Neagoe va realiza un număr de circa 1.000 de caricaturi, acțiune la finalul căreia speră să intre din nou în galeria recordmenilor. Toate portretele vor fi realizate în mod gratuit, iar beneficiarii vor intra în posesia acestor picturi. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea neobișnuită a caricaturistului oltean. (CITEȘTE ȘI: MUZEUL COMUNISMULUI PRINDE CONTUR ÎN LOCALITATEA NATALĂ A DICTATORULUI)

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. (3 luni cadou la Mobil5)

Are o carieră de peste 25 de ani

Caricaturistul se implică și în campanii sociale

Gogu Neagoe a absolvit Institutul de arte plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Caricaturistul, care a intrat de două ori în Cartea Recordurilor, și-a început cariera în 1993 la Slatina, într-o expoziție de pictură în grup. Au urmat Bucureşti, Balş, Craiova, Târgu-Jiu, Caracal, Corabia, Râmnicu-Vâlcea, Oradea, Cluj, Iaşi, Piteşti, Sibiu, Constanţa, lucrările sale fiind expuse alături de cele ale lui Nicolae Truţă, Spiru Vergulescu, Ion Popescu-Negreni, Sabin Bălaşa.  (5 euro/luna și ai net NELIMITAT)

În anul 2006, Gogu Neagoe a devenit membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România, iar în 2008 a intrat în Asociaţia Internaţională de Arte Plastice UNESCO, din Germania. (VEZI ȘI: UN CARICATURIST, PE URMELE CRIMINALILOR)

De-a lungul carierei sale, a adunat zeci de expoziţii de pictură şi caricatură în ţară şi în străinătate şi, cel mai important, multe dintre lucrările sale se află în muzee şi în colecţii particulare din toată lumea.

Celebru pentru că face caricaturi prin telefon

Gogu Neagoe s-a pozat și cu Roxana Vancea

Cel mai important an pentru caricaturistul oltean a fost 2004. Atunci, pentru prima dată, Gogu Neagoe a intrat în Cartea Recordurilor, realizând 131 de caricaturi prin telefon.

“Fac o caricatură prin telefon în câteva secunde. În timp ce persoana îmi dă detalii despre aspectul fizic, planșa este gata. Chipul și privirea le realizez în funcție de vocea interlocutorului. În acest sistem am realizat mii de caricaturi”, a povestit Gogu Neagoe, la un moment dat. (DETALII AICI)

După acest prim pas, artistului i-a fost mult mai uşor să-şi mai treacă numele printre recordurile găzduite de Guinness Book.

A început de la grădiniță…

Gogu Neagoe, la lucru

Printre altele, artistul a realizat și cea mai lungă serie de caricaturi din toate timpurile.  (Net NELIMITAT la 5 euro)

Pentru aceasta, Gogu Neagoe a lucrat timp de patru ani, realizând caricaturile mai multor personalităţi din lumea politică internaţională. Ca suport a avut 12 role de film cinematografic, cu o lungime de doi kilometri şi o greutate de peste trei tone.

“La grădiniţă am început să desenez chipul educatoarei şi chipurile colegilor… Toată lumea a rămas cu gura deschisă când au văzut cât de mic şi de talentat sunt”, a declarat Neagoe pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, despre începuturile sale într-ale desenului.

Gogu Neagoe a avut numeroase apariţii la principalele posturi TV din ţară, dar şi din străinătate: TVR1, ANTENA 1, PROTV, CNN, EURONEWS, TF1, BBC. (VEZI ȘI: UN CRAIOVEAN A DEVENIT FAIMOS ÎN LUME DUPĂ CE A TRANSFORMAT COPACII PUTREZI ÎN OPERE DE ARTĂ)

Citește și...