Cutremur cu magnitudinea de 6 grade, în Taiwan

Publicat: 23/10/2018 | 08:23

Un cutremur cu magnitudinea de 6 grade a avut loc marţi la 104 km de orașul de coastă din Taiwan, Hualien, a Transmis biroul meteorologic al insulei, fără a anunţa eventuale daune, relatează Reuters.

Un martor a declarat pentru Reuters că seismul a clătinat clădirile din capitala Taipei. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 31 km.

Taiwan, o insulă pe care China o consideră a fi proprie, se află aproape de joncțiunea a două plăci tectonice și este predispusă la cutremure.

Un nou cutremur în România!

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 17.14, în Buzău, zona seismică Vrancea, la adâncimea de 62 de kilometri. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a înregistrat la ora 17.14 în Buzău la adâncimea de 62 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Întorsura Buzăului (17 km), Nehoiu (22 km), Covasna (30 km), Vălenii de Munte (38 km), Slănic (39 km).

CITEȘTE ȘIROMANIA S-A CUTREMURAT AZI LA 13:35! CE MAGNITUDINE A AVUT SEISMUL

Un nou cutremur în România! Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs joi la ora 13.37, în județul Vrancea,

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 92 de kilometri, cu doar câteva zile în urmă. Astfel de mișcări seismice au fost foarte dese în ultima perioadă.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Nehoiu (39km), Covasna (50km), Odobești (54km), Buzău(56km) și Râmnicu Sărat (58km).

Citește și...