Darren Cahiill: „Voi românii ați ajutat-o mult pe Simona!”

Autor: Cristian P
Publicat: 10/06/2018 | 10:23
Darren Cahiill: „Voi românii ați ajutat-o mult pe Simona!”
Darren Cahill, antrenorul liderului mondial WTA Simona Halep, a avur numai cuvinte de laudă atât la adresa elevei sale cât și la adresa suporterilor români care o susțin necondiționat pe sportivă.

„Simona s-a maturizat mult în ultimii ani, e o jucătoare mult mai inteligentă, cu un joc mai fizic. Cred că încă mai poate îmbunătăţi multe lucruri în jocul ei, vom lucra la aceste lucruri. A câştigat finala datorită forţei mentale. O ştiu foarte bine pe Simona. Este pasionată, profesionistă şi respectă pe toată lumea indiferent dacă pierde sau câştigă. Ea tratează la fel victoriile şi înfrângerile. E rar aşa ceva la un sportiv, e o domnişoară grozavă. Aşa ceva e mult mai important decât orice altceva”, a afirmat Darren Cahill.

Antrenorul australian a ținut să-i laude și pe suporterii români. „Voi, românii, o susţineţi peste tot unde joacă şi azi a ajutat-o foarte mult. Era puţin în dificultate la începutul meciului, dar a fost foarte important pentru ea să audă cum mulţimea o ridică şi o readuce în joc. În ultimii 3 ani şi jumătate am învăţat că românii sunt foarte pasionali, iubesc acest sport şi o susţin pe Simona aşa cum nicio altă ţară nu face cu vreun alt sportiv. Aşa că ar trebui să fiţi şi voi mândri pentru ea. Ştiu că e fericită că a câştigat acest trofeu pentru ea, dar şi pentru ţara ei. Sunt mulţi oameni în echipa ei, precum domnul Ţiriac sau Virginia Ruzici, foşti jucători de tenis care au vrut ca ea să câştige acest meci şi au susţinut-o. A fost foarte important”, a mai spus antrenorul australian.

Citește și...