DATE OFICIALE. Românii nu mai au încredere în biserică, dar se bazează pe justiţie!

Publicat: 11/10/2017 | 17:51
DATE OFICIALE. Românii nu mai au încredere în biserică, dar se bazează pe justiţie!

Încrederea românilor în Biserică a scăzut sub 50%, iar asta s-a întâmplat acum, pentru prima dată de la Revoluţie. Pe de altă parte, încrederea în Justiţie a crescut peste 50 la sută, arată ultimele date statistice.

Încrederea în justiţie în România e uimitoare, peste 50%, ceea ce ne-a normalizat. Societatea românească a devenit echivalentul societăţilor din Occident. Şi abia acum în lupta asta din ultimele zece luni, de la alegeri, se vede ce important a fost pachetul de legi pe justiţie din 2004. Ţineţi minte ce luptă a fost să scoatem legile justiţiei. A determinat seprarea judecătorilor de legislativ. Abia acum se vede cât de important a fost”, a spus sociolologul Alin Teodorescu, la DIGI 24

Acum 20 de ani, România era o democraţie originală. Când întrebai publicul în cine are încredere, spunea: Biserica, mass media şi Armata. Lună de lună era aşa, era plictisitoare. Acum, Biserica e sub 50% grad de încredere, justiţia se apropie de 60%, pompieri şi SMURD – 80%. Anumite părţi ale statului încep să câştige. Mass media a căzut şi ea sub 50%, e o discuţie de ani de zile. Din decembrie 89, România a fost caz special, sute de posturi în mai puţin de 10 ani, presa şi a fi jurnalist era o demnitate la un moment dat”, a explicat sociologul.

Datele au fost prelucrate dintr-un sondaj IMAS, realizat lunar pe un eşantion de 1000 respondenţi, prin telefon, iar marja de eroare e de plus minus 3%.

Citește și...