De ce a murit torționarul Vișinescu: “Autopsia a evidențiat toate urmele unui…”

Publicat: 10/11/2018 | 09:02

Alexandru Vișinescu a murit luni după-amiază, la doar câteva săptămâni după ce a fost găsit inconștient în celula în care executa cei 20 de ani de detenție. S-a stins din viață la vârsta de 93 de ani. În octombrie, torționarul a fost operat, la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Capitală, pentru o ruptură de splină și mai multe coaste rupte.

În urma necropsiei, legiștii au stabilit că torționarul a fost răpus de un infarct. De precizat că trupul lui Alexandru Vișinescu a stat timp de două zile la morga Penitenciarului Spital Rahova.

„Autopsia a evidențiat toate urmele unui infarct produs pe fondul unor afecțiuni neurologice și cardiovasculare”, au dezvăluit surse medicale pentru libertatea.ro.

Alexandru Vișinescu și-a dorit să moară acasă

Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii, unde a murit, în urma torturilor, Ion Mihalache.

„Vă rog să mă lăsaţi să mor. Am fost o slugă până să fiu militar”, a fost pledoaria lui Alexandru Vişinescu care susţinea că sistemul a fost vinovat, nu el.

Pe data de 26 septembrie, torționarul Ion Ficior a murit la vârsta de 90 de ani. Acesta executa o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru infracțiuni împotriva umanității.

Ion Ficior era internat la spitalul Penitenciarului Jilava.

Citește și...