De ce le este frică românilor cu privire la întoarcerea la muncă. Un studiu arată se tem de….

Publicat: 10/07/2020 | 19:48
De ce le este frică românilor cu privire la întoarcerea la muncă. Un studiu arată se tem de….

Atunci când vine vorba de despre mersul la birou în timpul pandemiei de coronavirus, românii se tem cel mai tare de drumul către birou și înapoi spre casă, dar și utilizarea grupurilor sanitare (35,3%).

La capitolul viața de birou, românilor intervievați în cadrul studiului „Back to Office”, realizat de Mindspace, le lipsesc cel mai mult întâlnirile față în față (41,4%) și momentele în care petreceau timp alături de colegi (58,6%).

Citește și: Anunț oficial! Postul ProTV, lovit de COVID-19. Mai mulți angajați, confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Un procent de 27,6% dintre respondenții din România au spus că s-au întors deja la birou, iar 41,4% dintre aceștia au menționat că se vor întoarce la locul de muncă în 3-6 săptămâni.

Stasticile la nivel internațional

La nivel internațional, respondenții din SUA, Marea Britanie, Germania, Țările de Jos și Polonia au mărturisit că temerile lor cele mai mari sunt legate de colegii care nu iau în serios distanțarea socială și posibilitatea de a respecta această măsură în timpul programului de muncă, aceste aspecte fiind menționate de către 65% dintre respondenți.

Autorii studiului au descoperit la respondenți (întreg eșantionul) că 35,4% din total urmăresc posibilitatea de a ieși din casă, 39,5% au în vedere întâlnirile față în față, respectiv ocaziile în care petrec timp alături de colegii lor (67,8%).

Nu rata: De ce a crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus? Nelu Tătaru are explicația

Acestea se află pe primele locuri în ceea ce privește aspectele de care oamenilor le este dor în contextul revenirii la locul de muncă.

Când vine vorba de drumul către birou și înapoi spre casă, 35% dintre cei care foloseau transportul public spun că vor schimba modul în care ajung la locul de muncă. Însă, dintre cei care merg pe jos la birou, doar 4% au declarat că vor face o schimbare în acest sens.

Studiul a fost realizat pe 1.000 de participanți din SUA, Europa și Israel, angajați care își desfășoară activitatea în spațiile Mindspace, și s-a încercat să se afle care le sunt temerile, intențiile și noile obiceiuri, pe măsură ce încep să se întoarcă la birou, pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, scrie Gândul.ro.