Decizia luată de Gabriela Firea, după moartea celor doi muncitori de la RADET

Publicat: 30/01/2018 | 23:53
Decizia luată de Gabriela Firea, după moartea celor doi muncitori de la  RADET

Tragedie lini seara, în apropiere de Palatul Cotroceni. Un accident în subteran, la o conductă de apă caldă, s-a terminat cu decesul a doi muncitori. Unul a murit chiat luni seara, pentru că nu a reuşit să iasă din apa care avea peste 90 de grade.

Al doilea a decedat marţi, din cauza arsurilor pe 80 la sută din suprafaţa corpului. El reuşise să iasă din subteran la câteva minute de la incident şi fusese dus la spital.

În urma acestei tragedii, directorul RADET şi-a dat demisia, iar primarul general, Gabriela Firea, a cerut o anchetă.

În acest sens, ea a trimis Corpul de Control la RADET.

Corpul de Control al primarului Capitalei face verificări la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), în urma accidentului de luni seară.

Potrivit Primăriei Capitalei, o echipă a Corpului de Control al primarului general a început marţi verificările la sediul RADET pentru a vedea în ce măsură au fost respectate normele de protecţie a muncii.

În prezent, accidentul de luni seară de la Complexul studenţesc Leu este investigat şi de organele judiciare, precum şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti. Şi RADET are în curs o verificare internă pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile specifice, inclusiv verificarea stării tehnice a instalaţiei.

Primele verificări arată că accidentul s-a produs în urma unei explozii a instalaţiei reţelei primare de transport a agentului termic, în timpul manevrelor de repunere în funcţiune a sistemului, respectiv, deschiderea unei vane, după o intervenţie la o avarie.

Citește și...