Decizie de ultimă oră! Celebrul procuror „Portocală”, exclus din magistratură!

Publicat: 30/01/2018 | 14:15
Decizie de ultimă oră! Celebrul procuror „Portocală”, exclus din magistratură!

Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi-a pronunţat, marţi, decizia cu privire la acţiunile disciplinare formulate împotriva procurorului Mircea Negulescu. Astfel, s-a decis excluderea procurorului Mircea Negulescu, zis Portocală, din magistratură. 

Pe 4 mai 2017, Inspecţia Judiciară (IJ) anunţa, în urma exercitării acţiunii disciplinare faţă de Mircea Negulescu, că magistratul a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuţii purtate într-un birou din sediul unităţii de parchet. S-a reţinut şi faptul că Mircea Negulescu a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care celălalt magistrat îl instrumenta.

Într-o altă acţiune disciplinară, Inspecţia Judiciară a decis, pe 21 martie 2017, că procurorul Mircea Negulescu a comis o abatere disciplinară, în sensul că nu s-a abţinut în cursul instrumentării unui dosar penal, deşi se afla în relaţii apropiate şi de durată cu unii dintre subiecţii procesuali.

Pe 16 februarie 2017, Secţia pentru procurori a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie 217, ca urmare a apariţiei în mass-media a unor înregistrări audio al căror conţinut este atribuit procurorului Mircea Negulesc, potrivit Antena 3.

Deputata PSD Andreea Cosma a depus plângere penală împotriva procurorului DNA Mircea Negulescu, cunoscut drept procurorul Portocală sau Don Juan-ul de la DNA- după ce tatălui, mai exact lui Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova îi făcuse dosar, iar fiicei sale îi trimitea mesaje de amor- şi a altor patru persoane, ofiţeri şi subofiţeri de poliţie judiciară în cadul SIF-1.P.J. Prahova. 

De altfel, Andreea Cosma a devoalat şi cum a fost făcut primul dosar al lui Sebastian Ghiţă. Dezvăluirile fiicei lui Mircea Cosma ar putea deschide o nouă Cutie a Pandorei în ceea ce-l priveşte pe controversatul procuror Negulescu.

Citește și...