Decizie incredibilă în cazul crimei din Lanurile. Femeia acuzată că şi-a tranşat soţul poliţist a fost eliberată

Publicat: 30/10/2018 | 11:59
Decizie incredibilă în cazul crimei din Lanurile. Femeia acuzată că şi-a tranşat soţul poliţist a fost eliberată

Femeia din Brăila bănuită că și-a tranșat soțul, fost polițist local, a fost lăsată în libertate. Bărbatul dispăruse de acasă în 2016, iar soția lui, mai tânără cu 20 de ani, a spus că acesta a plecat în străinătate, însă,în urmă cu 10 zile mai multe bucăți din cadavru au fost găsite în podul casei.

Magistrații Curții de Apel Galați au admis contestația depusă de femeia la sentința Tribunalului Brăila, care stabilise ca femeia să fie arestată preventiv pentru 30 de zile. În urma deciziei Curții de Apel Galați, femeia a fost eliberată și va fi cercetată în stare de libertate.

„Admite contestaţia formulată de inculpata Lupu Mariana împotriva încheierii de şedinţă din 22.10.2018 a Tribunalului Brăila. Respinge, ca nefondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila privind arestarea preventivă a inculpatei. Revocă măsura arestării preventive dispusă faţă de Lupu Mariana în prezenta cauză. Dispune punerea în libertate a inculpatei de sub puterea mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Brăila, dacă nu este arestată în altă cauză”, a stabilit Curtea de Apel Galați.

În urmă cu 10 zile, mai multe bucăți din cadavrul unui bărbat dispărut de aproximativ doi ani au fost descoperite ascunse în podul unei case din satul brăilean Lanurile.

Scheletul este al unui fost polițist local din comuna Viziru, care dispăruse de acasă la sfârșitul anului 2016. Acesta avea, în momentul dispariției, 54 de ani, iar lipsa sa a fost anunțată la Poliție la începutul anului 2017 de una dintre surori.

Cercetările au fost abandonate deoarece soția, mai tânără cu 20 de ani, a susținut că bărbatul plecase la muncă în străinătate. Acum, anchetatorii încearcă să afle cum a murit fostul polițist și dacă există complici.