Decizie istorică luată de FIFA

Publicat: 07/09/2017 | 16:26
Decizie istorică luată de FIFA

Partida dintre Africa de Sud şi Senegal, meci disputat în luna noiembrie a anului trecut în cadrul preliminariilor campionatului Mondial de anul viitor din Rusia se va rejuca. Este decizia istorică luată astăzi de FIFA după ce arbitrul ghanez care a oficiat la centru partida, Joseph Lamptey, a fost suspendat pe viaţă pentru „manipularea partidei”, centralul fiind suspendat pe viaţă pentru „influenţă ilegală asupra rezultatului unui meci”.

Hotărârea finală a venit după ce Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne a ratificat pedeapsa centralului din Ghana, FIFA motivând că decizia de rejucare a partidei vine „după confirmarea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a aplica interdicţia pe viaţă arbitrului Joseph Lamptey, pentru manipularea rezultatului meciului”.

Partida se va rejuca în noiembrie 2017, oferind astfel o şansă în plus naţionalei Senegalului, care a pierdut meciul din noiembrie 2016 cu 2-1 în Africa de Sud.

În acest moment, senegalezii se află pe locul al treilea în Grupa D africană, la un punct de Insulele Capului Verde şi Burkina Faso, în cursa pentru calificarea la turneul final de anul viitor, la care va participa doar câştigătoarea grupei.

Autor: Cristi P. 

Citește și...