Decizie istorică luată de șefii TVR! Postul HD al televiziunii românesc se închide

Publicat: 10/10/2019 | 10:53
Decizie istorică luată de șefii TVR! Postul HD al televiziunii românesc se închide

Șefii din TVR au luat o decizie istorică! Conform celor mai noi informații apărute în presă, cei aflați la conducere au hotărât ca postul HD al televiziunii românesc să se închidă. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul ședinței care a avut loc vineri, 4 octombrie, când au fost aprobate “demersurile în vederea retragerii licenţei audiovizuale pentru transmisia prin satelit şi digital-terestră a canalului TVR HD”.

Decizie istorică luată de șefii TVR! Postul HD al televiziunii românesc se închide

Membrii Consiliului de Administrație al postului public au decis ca postul TVR HD să se închidă. Explicația e simplă! TVR 1 și TVR 2 vor trece la formatul HD în perioada următoare, relatează jurnaliștii de la paginademedia.ro. TVR HD era singurul loc de la Televiziunea Publică unde puteau fi difuzate programe filmate în HD.

Potrivit sursei citate, șefii din TVR urmează să trimită către Consiliul Național al Audiovizualului o solicitare de retragere a licenței audiovizuale, iar forul trebuie să voteze cererea în ședință publică. Vă reamintim că CNA a aprobat în noiembrie 2018 emisia TVR 1 și TVR 2 și în variantă HD

TVR HD se închide la 11 ani de la lansare

TVR HD a început să emită în iunie 2008, cu ocazia Campionatului European de Fotbal Euro 2008, ca un canal experimental. În 2012, televiziunea a primit de la CNA o licență prin satelit. De-a lungul timpului, televiziunea a avut o grilă de programe distinctă de a celorlalte televiziuni ale TVR, a preluat însă evenimentele importante: de la competiții sportive, la alte transmisiuni, cum ar fi funeralii, vizita Papei etc.

În 2017, în mandatul Irinei Radu, conducerea plănuia să transforme televiziunea într-una de sport. Planurile s-au evaporat după venirea Doinei Gradea la cârma televiziunii publice.

Citește și...